7. Framgång kopplat till utveckling

Framgångar föder utveckling och den grafiska industrin i Sunne har krönts med Broby Grafiska och hotell Selma SPA+ har hjälpt ”wellness industrin” på traven i hela Sverige och inte minst i Sunne. Så mycket av må bra hormonet oxytocin som producerats här. Inga-Lill vaknade en morgon med en stark dröm med sig från sömnen. Hon befann sig på Solbacka och lyssnade på en koncert. Hennes känsla av välmående var påtaglig. Om Inga-Lill Lindqvist kan gör covers på sig själv och upprepa sin envishet, så kommer snart Solbacka att vara ett faktum. En skola där vi utvecklar friskvården. En friskvård som är betydligt billigare än all denna sjukvård som frodas i vårt samhälle. En friskvård som kommer att göra skillnad för folkhälsan. En ort där det frodas utveckling och utbildning håller sig levande. Cornelius sjön; ”Så länge det finns ungar, så finns det hopp.” Våga vägra finanskrisen och ta vara på alla de råvaror som vi har här i Sunne. Satsa på barn och ungdomar i Sunne, låt dem smittas av Selmas entreprenörsanda. Låt dem få höra alla dessa framgångar som formats med tiden. Tänk om regeringen satsade pengar på ”kärnvirket” i vårt samhälle, istället för att blåsa liv i döda hästar. Nej, hoppas att denna lågkonjunktur skiljer agnar från vetet och tydligt visar vilka som rört sig framåt mot tjänstesektorn, turismen och lämnat det gamla bakom sig. Selma var en förgrundsfigur när det gäller tjänstesektorn. När bönderna slet för brödfödan, tyckte de att det var orätt att Selma, som inget gjorde, skulle ha så bra betalt. Betalt för att bara sitta och tänka och inte göra någonting. Och allt det hon gjort för oss kan inte mätas i varken pengar eller BNP. Bygg vidare på alla de möjligheter vi har. Vi har god jordmån, må bra mån och framförallt världsklass av ordmån. Det finns fortfarande mängder med möjligheter kring detta. Tack Selma för allt du gett oss att förvalta. Sunne hade aldrig blivit det vi är idag utan dig. Tack även till alla de entreprenörer som skapat det vi har idag. Alla de som har gått från tanke, ord och till handling och verkligen verkställt sina visioner. Tack!

Kommentarer

Anonym sa…
Allt det där är ju väldigt bra, men skriv också om Landstingets sparplaner vi läst om idag 30 april 09 - de vill bl a stänga sjukhusen i Torsby & Arvika. Hur blir framtidsutsikterna för medborgarna i mellersta & norra Värmland då? Vi kommer att flytta härifrån då & säkert många fler för vem vill ha 15-20 mil till närmaste akutsjukhus? Och hur kommer turistindustrin & andra verksamheter att påverkas? Utan adekvat sjukvård, ingen business.
Mvh, Susanne
Tack för underhållande läsning under din första bloggperiod! Bär med mig minnet om berättelsen och reflektionen av Nils Holgersson för alltid. Det var så BRA!

/Sussie

Populära inlägg