Hembygdsmuseum på Björne

Jag träffade kulturchef Tuula Dajén här i veckan. Hon berättade om all uppmärksamhet som vårt nya bibliotek har fått. Till och med TV från Finland har varit här och filmat! Känns ju lite bra tajmat att ha Kalevalautställningen just nu … Det finns dock massor av folk som skulle vilja ha in olika saker i biblioteket, som t. ex. hembygdsmuseum och bildarkiv. Även om vårt nya bibliotek är stort så är det inte tillräckligt stort för att få plats med allt. Var ska man hitta bra lokaler för dessa saker?

Jag funderar på om inte Sundsbergs gård skulle kunna bli ett bra ställe för ett hembygdsmuseum och liknande saker. Där finns ju redan ett motorsågsmuseum och ett tandläkar dito. Och man har lång erfarenhet av att arrangera olika utställningar, dels konstutställningar men också utställningar av gamla bruksföremål. Jag minns t. ex. utställningen av gamla kaffekoppar och den med gamla broderier.

Byggnaderna finns där redan, de ligger bra till i förhållande till besöksnäringen d.v.s. hotellen, campingen och Kolsnäsparken.

Tänk om Björne i Gösta Berlingssaga skulle bli Sunnes Musei- och Utställningscenter!

Kommentarer

Populära inlägg