Älskade träd

Hej, Det blev inte så många kantareller, nog ändå till en smak av smörfrästa att njuta av. Någon, vi kan kalla honom Herr Kantarell, hade hunnit före till skogen… Han gör det ibland och det är ok för det kommer flera härliga gula skogsdoftande. Hoppas han gläds och njuter av dem! Visst är det fantastiskt vilken rikedom vi har i vårt land.
Allemansrätt, alla män och kvinnors rätt att vistas i naturen var som helst, i vilken skog som helst och ta del av naturens gåvor och rikedom. Naturen är för och till alla. Herr Kantarell får gärna ta del av vår underbara skog, vi är såå glada och tacksamma över att ha lite egen skog bakom vårt hus. Vilken rikedom att kunna gå ut, om vi så vill, i bara pyjamasen några få meter och direkt i härliga skogen.
Vi går då och då ”inspektionsrundor” och tittar på alla träd för att se hur de har det, som om de vore våra barn, och gläds åt att vi har dem i just vår skog! J Vi ska ta gott vara på dem så de får växa och bli riktigt gamla.

Vi ”samlar” på träd och har för avsikt att plantera något nytt i vår trädgård varje år. I år blev det bland annat ett päronträd. Kanske vi inte får uppleva alla små träd vi planterar som stora och ståtliga, men våra barn och barnbarn kan få glädjas åt dem i framtiden förhoppningsvis.

Jag gillar verkligen träd, fascineras av dem, tycker de är vackra, kraftfulla och alla är unika, precis som oss människor. I grunden är alla lika men med olika uttryck, färg och form. Träd står med fötterna i djupt i jorden och strävar samtidigt utåt med sina grenar och uppåt med sin stam och krona… i balans mellan himmel och jord… Precis som vi människor faller de omkull om rötterna är för klena och står för grunt i jorden när blåsvädret kommer… Och det kommer… garanterat…

Att visualisera sig själv som ett stadigt träd kan hjälpa till att hitta mer balans
när obalansen är på väg eller är ett faktum. Kanske när vi befinner oss i hög stress och är ”uppe i huvudet” med för många tankar, inte är riktigt närvarande i nuet, all energi har hamnat uppe i ”kronan” . Vi faller lätt då all energi samlats i huvudet, vi blir som huvud-fotingar som små barn brukar teckna, och tappar kontakten med kroppen, speciellt benen och fötterna. Ja fötter (och händer) brukar bli kalla när vi är stressade och i obalans. Allt blod rusar till ”fly och fäkta muskler”, som gör oss beredda att kämpa eller springa från ”faran”.

För att få tillbaka kontakten med kroppen igen kan man med fördel ta ett varmt fotbad, en skön fotmassage/kroppsmassage, eller förstås vara fysiskt aktiv för att komma ner och fördela energin i ”rötterna” och ”stammen/grenarna” igen.

Vilket träd vore du om du skulle visualisera dig själv som träd? En sirlig björk? En robust ek? En rak och ståtlig fura?
Idag skulle jag vilja vara en hög björk som vajar mjukt i vinden och har god utsikt över ängarna med alla blommor , högt svajande och böljande rött gräs… ”Jag lyssnar på min kropps signaler” Ta hand om dig! Susanne

Kommentarer

Populära inlägg