Semestervanor i Sverige och Holland

Hej igen
Jag ska berätta om skillnader mellan semester i Holland och Sverige. I Holland hade jag 6 veckor sommarlov. Här i Sverige har jag 9 veckor sommarlov. När vi bodde i Holland åkte vi under sommarlovet till Sverige eller Frankrike och under sportlovet till Sverige eller Schweiz.

Vi var ungefär 3 veckor på semester. Holländarnas favoritländer är Franrike, Spanien och Tyskland. 80% av holländarna åker på semester varje år. 55% till utlandet och 45% stannar i Holland.

Jag har varit i många länder: Frankrike, Spanien, Österrike, Schweiz, Danmark, Norge, Sverige, Aruba, Holland och Tyskland. I Holland brukar dom vuxna ha 26 lediga dagar. I Sverige har en vuxen 33 dagar ledigt.

I Sverige är det inte så många som åker på semester till utlandet. Här i Sverige brukar det vara varmt under sommaren(fast inte det här året). I Holland är det inte så jättevarmt. Därför åker alla turister till Spanien eller Italien för att det kan vara 40 grader.

Vi(mina föräldrar) har ett hotell i Gräsmark som heter “Stuvettsgård”. Vi får många turister från Holland, Tyskland , Amerika och Norge under sommaren och vintern. Under sommarlovet kan jag inte åka på semester på grund av hotellet hemma. Vi åker på semester nån annan gång.

Michiel

Kommentarer

Populära inlägg