Entreprenörsjakten

Jag ger mig ut på jakt i Fryksdalen. Mitt mål är det erkänt svårfångade människosläktet som kallas för entreprenörer. Detta finns överallt i samhället men inte en enda vägskylt pekar ut vägen dit.
De samlas inte allt för ofta i grupp utan agerar mer som bygdens, kvarterets eller vägsamfällighetens fixare som ser till att saker och ting händer och blir genomförda.
Detta är också räddningen för att man skall kunna ha och vara lite annorlunda än alla andra.
Att man exempelvis är sist med att både lägga i och ta upp båten – varje år.
Och att den på övrig tid står parkerad lite i vägen någonstans.
Fler karakteristiska drag hos en entreprenör brukar vara en lampa som lyser i arbetsrummet senare än hos alla andra i mitten av varje månad. Momsrapport som skall in till Skatteverket innan morgonen gryr nämligen.
Ett annat tydligt drag hos entreprenörerna är att de ofta har många olika sätt att spendera sin fritid på – trots att de har en mycket begränsad sådan. Det finns kanske både båt, husvagn och en sommarstuga även tiden som finns till förfogande för dessa aktiviteter max är en dag eller två per år. Ändå får de till det på något sätt.
Min första trofé i jakten på bygdens entreprenörer gör jag tidigt på morgonen den 14 september i trakterna kring Mellby. Jag får inte själva entreprenören på bild men när garaget är större än boningshuset kan man vara helt säker på att det bor en entreprenör där. I detta fallet där det inte bara är ett utan två garage som är större än boningshuset finns det inte några som helst tvivel.
Likt en fågelskådare antecknar jag datum och tid i en liten bok och fortsätter min jakt, man vet aldrig när nästa tillfälle dyker upp.

Kommentarer

Populära inlägg