Den goda speldjävulen, finns den?

Jag har funderat på det där när folk vinner så mycket pengar. Som jag lite skruvat skrev om i gårdagens inlägg, så bör man nog inte vinna för mycket pengar. Fast lite lagom med pengar kan ju inte skada. Nog önskar alla människor att de vore skuldfria och kunde unna sig lite extra guldkant på tillvaron. Speciellt idag när vi går in i julmånaden. Det är många som av olika skäl får ångest inför julhelgen. Ibland ligger orsakerna på det personliga planet men väldigt ofta är skälen ekonomiska. Man vill ge sina nära och kära en god jul med allt vad det innebär av julklappar och mat.

Det är som med Sunne kommun: man vill allas bästa men har inte råd. Kassan ska räcka till så mycket och alla intressegrupper har olika prioriteringar.

Ponera att jag och min syster verkligen skulle kamma hem Drömvinsten. Vad skulle jag då skänka pengar till? Högt på min lista skulle Teaterbiografen i Sunne stå. Den invigdes 1915 och är en av Sveriges äldsta biografer som fortfarande är i drift. Tyvärr är den idag ganska förfallen. Sunne musik- och revyförening har sett över renoveringsbehovet och gjort en kostnadskalkyl som landar på 5,8 miljoner. Det är verkligen frågan om en totalrenovering, med bl.a. basala saker som fukt och mögelsanering, nya toaletter, nytt ventilationssystem. Men man vill också bevara salongens väggmålningar, vilka är helt unika.

Jag kan faktiskt tänka mig att skänka 5,8 miljoner av mina 93 miljoner till Teaterbiografens upprustning. Är inte det storsint, så säg?

Kommentarer

Anonym sa…
En konstgräs plan skulle inte vara fel :)

Populära inlägg