Nöjesmetropolen Sunne

I fredags kväll var det dags för julbord nummer två. Årets första var det som vi åt på Hotel Frykenstrand den 1:a advent, men för övrigt hade de två julborden inte mycket gemensamt. Det här gick av stapeln på Hotel Selma Lagerlöf. Gösta Berlingssalen var dukad med långbord för ca 200 personer. Vi fick förse oss från det dignande julbordet i omgångar, eftersom vi var så många. Utöver maten så bjöds vi på underhållning. Allas vår Hasse Andersson var kom-fram-och-säg, i snygg kostym och röd sidenväst. Det var annat än blåstället som han går omkring i till vardags på Granngården. Han var sååå stilig så man kände inte igen honom. Inte förrän han öppnade munnen och meddelade omvärlden sina historier på bredaste Fryksdalsdialekt, till publikens förtjusning. Då insåg man att han var sitt vanliga jag. Underhållare var en sång- och dansgrupp, Dröse & Norberg, som bestod av tre tjejer och tre killar. De dansade och sjöng, visade sig vara superproffs. Vi fick höra allt ifrån ”Oh helga natt …” till ”Smoke on the water”. Dock inte samtidigt, för uppträdandena var indelade i olika block: julsånger, schlager, pop och rock. Stämningen var på topp! Publiken var med på noterna, sjöng och klappade i händerna. Väldigt kul och lyckat.
Hasse Andersson kommer vi att få se mer av i årets nyårsrevy som har premiär på Teaterbiografen. Den ser jag fram mot!

Ni missade väl inte farsen ”Pengarna eller livet” som gick på Hotel Selma Lagerlöf tidigare i höst? Synd om er i så fall, för den var verkligen jätterolig. Publiksuccé, med utsålda föreställningar. Man får inte roligare än man gör sig och en skrattfest är precis vad man behöver när höstmörkret djupnar över gamla Svedala. Läste i tidningen att det kommer en ny fars nästa höst på Selma, med bl.a Regina Lund och Johannes Brost. Den ska jag se! All heder åt vd:n Mattias på Selma som har vågat satsa på bred underhållning i lilla Sunne. Publiken har hittat hit ända ifrån Stockholm och Göteborg. Till och med en och annan Karlstadsbo har setts smyga sig in genom Selmas dörrar ... Ni är alla så välkomna, så. Det kan vara nyttigt för storstadsfolk att få komma ifrån allt Norén-depp.

Om någon nu fryner på näsan och tycker att det är ett alltför lättviktigt scenutbud som bjuds i Sunne, så säger jag bara: Västanå Teater. Det är kvalitetsteater, det! Flera somrar i rad har de spelat för utsålda hus. Eller lada, för att vara helt korrekt. Hit kommer folk från hela Sverige, ja hela Norden, för att se riktigt högkvalitativ teater.

Under sommaren har vi ofta konserter i Rottnerosparken med kända artister, t.ex. Göran Samuelsson från Västra Ämtervik. Han brukar komma med sin Packmopedsturné, tillsammans med vänner som Niklas Strömstedt, Uno Svenningsson, Pugh Rogefeldt, Idde Schultz, för att bara nämna några som har varit här genom åren. På andra sidan Fryken, i Lysvik, bor den kände trubaduren Anders Stävarby. Också han brukar underhålla tillsammans med sina artistvänner. Andra kändisar som har varit här och uppträtt ät Tom Jones, Tomas Ledin, Magnus Uggla, Sven-Ingvars, Rhapsody in Rock (två gånger!) The Legends (gamla rocklegender) m.fl. Det kan vi tacka Peter Besterman för.

Det är bara att konstatera att Sunne har blivit en riktigt nöjesmetropol.

Kommentarer

Populära inlägg