Förändring

Om jag har förändrat mitt levnadssätt av att bo utomlands (Centralamerika)? Nä det har jag inte ... eller jo kanske en del. Givetvis beror det mesta på att man förändras som person och då spelar det inte så stor roll vart man bor, men numera är:

Tid är ett relativt begrepp. Jag har varit (och är fortfarande) en tidsslav, det vill säga vill gärna vara i tid och blir irriterad om andra inte är det. Jag har tonat ner denna defekt de senaste åren, eftersom ingenting börjar i tid (mer än barnens skola). Det är bara att spänna av och förbättra talangen att småprata med de andra europeiska ¨tidsslavarna¨, medan man väntar på att övriga mötesdeltagare ska komma.

Solen är något som bränner och man ska hålla sig till skuggan.

Ljuset styr dygnsrytmen. När det mörknar så börjar man dra sig inomhus. Man gör givetvis aktiviteter efter att det är mörkt, men sällan utomhus.

Utetvång vid fint väder finns inte längre, eftersom det inte går att vara ute jämt.

Den viktigaste förändringen är att regler inte är regler, utan fyller funktionen som guide. Trafikregler är ett bra exempel. Om en trafikregel är en regel och inte en guide, så innehåller regeln någon typ av fysiskt hinder. Exempelvis så är fartbegränsning lika med farthinder. Förbjudet att göra U-sväng lika med cementrefug. I rondeller håller jag mig fortfarande till reglerna, trots saknad av fysiska hinder. Ska jag åka ¾ varv så kör jag fortfarande motsols, vilket inte alltid är fallet hos mina medtrafikanter. Förresten, jag har även slutat att använda begreppet medtrafikanter (om jag nu någonsin har använt det), för numera kallar jag dem mottrafikanter.

Jag lovar hålla mig till trafikreglerna när jag kommer hem till sommaren.

/Olov

Kommentarer

Populära inlägg