Tropikaliserad

Olov Atterfors, vår man i Guatemala, är tillbaka som bloggare på Sunnebloggen i två veckor.

Hejsan,

Nu har det gått ett halvår, igen, och mitt distansförhållande till Sunne består. För oss har det inte förändrats så mycket. Vi bor kvar i Guatemala i Centralamerika, trivs bra och kommer nog att stanna ett tag till. Under de närmsta veckorna ska jag genom mina inlägg skriva om Sunne på distans och lite annat som kan vara läsvärt.

Kan väl inte riktigt påstå att jag har full koll på vad som händer i Sunne trakten, men jag har förstått att det har varit riktigt kallt en tid, finns snö och att det mesta är som ¨vanligt¨...

För någon vecka sedan kom vi hem till Guatemala från vår julsemester i Chile och fick en smärre chock. Kall luft från Nordamerika hade strömmat ner över Centralamerika och temperaturen hade sjunkit drastiskt. Jag var tvungen att leta fram vinterkläder, barnen ville ha mössa och vantar på sig i skolan och kollegorna på jobbet tog aldrig av sig ytterkläderna. Lyckligtvis så steg temperaturen efter någon dag och nu är det behagligt igen.

Hur kallt det var? 15 grader, plus alltså! Jag får nog stanna kvar i Centralamerika en tid till. Har tydligen blivit ¨tropikaliserad¨.

Vi hörs imorgon

Olov

Kommentarer

Populära inlägg