En varm hälsning från Sri Lanka

Jakob Hultcrantz skickar ett avslutande inlägg på sina bloggveckor från Sri Lanka ...

Nu är vi framme. Nitton timmars flygresa, teknisk mellanlandning på Maldiverna, och sedan sex timmars bilresa genom Colombo till en av världens vackraste stränder i södern. Unawatuna beach.

Det känns perfekt att avsluta mitt bloggande från Sri Lanka. Det är liksom den totala kontrasten på alla fronter. Lämnade knappa minus 20 och meterdjup snö för sand och saltvatten och plus tjugonio. Ett gemensamt har Sunne med Sri Lanka dock. Vänliga och positiva invånare. Jag rekommenderar alla som vill ge sig ut på en långresa att välja detta land. Här finns, förutom de där paradisstränderna som viks ut som resekatalogspornografi, ett fantastiskt kulurliv. Dessutom djur och naturupplevelser i världsklass.

Valsafari. En av de tre bästa platserna i världen för att kunna få syn på en blåval. Sex kilometer utanför södra kusten simmar de drygt hundra ton tunga och trettio meter långa djuren förbi. Särskilt frekvent under perioden december till april. Det största djur som någonsin levt på denna planet. Vi måste bara ut och titta.

Leoparder, indiska elefanter, sköldpaddor, leguaner, krokodiler, delfiner, apor och mängder av fåglar finns här också.

Men först ska jag ge mig ut på jakt efter den Lankesiska teatern. Det finns gott om högtider med traditionella maskdanser. Men hur ser det ut med den mer episka berättarkonsten. Från vad jag har hört är den i allra högsta grad levande. Ska se vad jag kan vaska fram. Det ska bli mycket spännande. Vore ju inte helt fel att ramla över någon gammal by där dessa traditioner lever kvar.

Att köra bil i det här landet är ett klurigt äventyr. Hastigheten är låg men takten och pulsen hög. Det gäller att vara tydlig har jag märkt. Tvekar man det minsta är det klippt fortare än man hinner säga Anaradapura skulle jag tro.

Solen skiner på min nästipp, barnen badar i hotellpolen! Det kommer bli bra. Mycket bra!

Jakob Hultcrantz Hansson
Skådespelare
http://www.jahuha.se/

Kommentarer

Populära inlägg