It`s my life

Vad vore livet utan musik!? En av mina passioner i livet har sedan barnsben varit musik. Har varit allätare och lyssnat på det mesta förutom experimentell jazz. Att lyssna, sjunga, spela eller röra mig till härliga rytmer har alltid varit till glädje. Musiken har ofta varit till tröst, gett inspiration, energi eller lugn och ro.

Visst är vi påverkade av ljud runt omkring oss. Vi har ständigt ljud omkring oss. Själv har jag blivit superkänslig för ljud och behöver stillhet och tystnad runt mig ibland för att må bra. Uppskattar tystnaden allt mer ju äldre jag blir. De gångernas jag spelar musik väljer jag mer medvetet vad jag ska spela, mot förr då t ex radion eller cd-spelaren kunde stå på hela dagarna och skvala i bakgrunden.

Att dansa fritt till olika musik och rytmer är rena terapin för mig. Vem kan sitta stilla till I´ts my life med Dr Alban?! Viktigt med bra basvibrationer som känns i hela kroppen!

Musik går verkligen rakt in i både kropp och själ och påverkar känslor, det mentala och den fysiska kroppen. Igår kväll dansade jag loss till de fem rytmerna, som är en serie olika rytmer: flöde, staccato, kaos, lyrik och stillhet som man dansar igenom med hjälp av guidning. Igår dansade jag med Lena i Torsbergs bygdegård som är som gjord för dans. Lena hade verkligen känsla för timing i musiken, torsdagskvällen blev helt magiskt! Vi var alla tagna av musiken och rörelserna. Tusen tack Lena för att du delar med dig av din rörelseglädje och fantastiska musik!

Musiken med de olika rytmerna stimulerar till olika kroppsrörelser som inte är koreograferade utan dansen blir en fri kreativ rörelse i kroppen. Man följer helt enkelt kroppens känsla för hur den vill röra sig. Enormt befriande och uppmjukande för stela och spända muskler och samtidigt otroligt rolig, lustfylld och pulshöjande träning. Tiden finns inte under dansen utan man uppslukas av rytmen och rörelsen, glömmer helt bort tiden och blir helt närvarande i nuet. Oftast känns det som en storstädning för både kropp, knopp och själ efter att ha dansat de fem rytmerna i ca två timmar. Igår var en sådan renande danskväll, så tacksam…

Tack för mig! Hoppas vi ses på Yrkeshögskola Wermland/ Solbacka Akademi, i dansens virvlar eller någon annanstans i vårt Sagolika Sunne!

”Jag är tacksam för det liv jag valt att leva!”

Susanne

Kommentarer

Populära inlägg