Trender

Branschorganisationen Spa & Hälsa, som har sitt säte i Sunne på Yrkeshögskola Wermland/Solbacka akademi, har varje vår och höst branschdagar då medlemmar i branschen möts. Det brukar alltid vara mycket trevliga och givande träffar där vi tar upp olika aktuella ämnen/frågeställningar.

 En intressant och spännande punkt som togs upp denna gång var bland annat nya trender. Vad är det som kommer in som trender i framtiden, vad ser vi för utveckling på våra anläggningar? Männen är på väg in allt mer i Spa & Hälsa-branschen, konstaterade medlemmarna på konferensen som denna gång hölls i Båstad. Allt fler män tar behandlingar men vi behöver anpassa behandlingarna och produkternas design mer riktat till männen.

 Resultatinriktade paket tror flera att det kommer att erbjudas i framtiden-”curlingmenyer”, som någon kallade det. Den framtida generationen önskar bli omhändertagen med färdiga helhetslösningar där man skräddarsytt behandlingen till individen. Kunden önskar känna sig unik och veta resultatet samt lära sig av behandlingen/produkten de köper. Att kunder köper tid och får anpassad behandling efter behovet, finns redan men kommer troligen mera i framtiden. Det kräver förstås mer av terapeuten, som behöver besitta bred kunskap för att kunna tillgodose och möta kundens behov och önskemål. Ytterligare en trend som kommer är Personlig Spa-coach/rådgivare som kan guida kunden och lägga upp ett indivduellt spa-program efter kundens behov.

 Fredrik Andersson från Les Mills pratade om trender inom träning och gruppträning. Bikram Yoga eller hot yoga kommer att bli stort, där man utför yoga i ett 42 C varmt rum. Personlig tränare fortsätter öka, samt den funktionella träningen som varit på ropet ett tag. Pole dancing är en ny träningsform där man just dansar runt en påle! Antigravity yoga, där man tydligen hänger i en slags tygmatta och utför yogaövningar, låter spännande! Sen finns en uppsjö av olika träningsformer som man redan kan se som en trend speciellt i storstäder. Vad sägs om kettle bells, bulgarian bags, crossfit

 Fredrik tror också på helhetslösningar och fler upplevelser inom träningen. Tänk dig ett stort center där du kan få allt under ett och samma tak: gym, Spa, juicebarer, musikaffär, nattklubb, frisör, restaurang, olika klädshopar etc… allt du behöver för en heldagsupplevelse. Framtidens människor vill helt enkelt komma till ett enda ställe och få med sig så många upplevelser som möjligt och kommer att betala bra för det.

 Det kommer och har kommit en del roliga träningsmaskiner som t ex cranking - en cykel för armarna, ski ergometer (som är stort i Estland bland annat) en skidträningsmaskin. En holländsk kedja lanserar redan nu onelineträning så man kan träna hemma.

 Vi kommer att använda våra sociala medier allt mer även inom träningen. Som t. ex. personlig tränare genom Iphone eller Ipoden, ett komplement till de personliga tränarpassen med PT:n.

 Sammanfattningsvis är den stora trenden helhetslösningar för individen med en minnesvärd och härlig upplevelse som pricken över iet.
  • Vem är du? Vad har du för syfte och behov?
  • Vad gillar du? Vad/hur vill du utveckla/s?
  • Vad önskar du?
Kanske några av de frågeställningar som den framtida kunden kommer att få svara på i den framtidens hälsobransch. Alla de frågor som förhoppningsvis kunden redan idag får svara på men ännu mer utvecklat som system för en helhetsupplevelse där man verkligen ser till hela människan.

 ”Jag väljer kvalitet istället för kvantitet i mitt liv!”

Susanne

Kommentarer

Anonym sa…
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

Populära inlägg