Barnvänligt i Stockholm och vuxenvänligt i Sunne

Jag är rosslig, hostig och hes. Igen. Kanske har jag varit alltför snabb ut i vårsolen. Klampade därför in på närmaste Vårdcentral och listade mig där. Givetvis var jag där alldeles för tidigt, i vanlig ordning. Doktorn förklarade ödmjukt att det varken var astma eller lunginflammation – det var otur. Jo, jag tackar jag.

Med tanke på detta kommer jag att stryka Valborgsmässoafton ur kalendern och skolarbete kommer att träda in som vikarie. Som tur är har jag massor att se framemot. Då våren är fylld av täta besök!

Märta, 8 år, skall bland annat hämtas upp i Sunne och tillsammans ska vi erövra alla Stockholms barnvänliga områden. Jag har försökt förklara vad 3D innebär med de avslutande orden ”inte lika platt” - hon var inte helt övertygad. Gjorde dessutom misstaget att berätta om spöktåget, som Märta nu bestämt ska åka. Förra gången jag åkte skämdes min bror, armbågade mig i sidan och sa ”ge dig” när barn som var hälften så gamla skrattade under hela turen, medan jag satt nedhukad i vagnen med händerna för ögonen. På Skansen matar de aporna på eftermiddagen och jag undrar vem som helst vill dit. Längtar mest till dess att hon kommer, det gör nog jag i alla fall.

Även min kusin, Amanda, blir gäst. Inga problem med sysselsättande aktiviteter där heller. Vi undrar snarare hur tiden ska räcka. Det är till att planera, effektivisera och disponera tiden rätt!

En kväll i en park, för någon vecka sedan, beslutar vi oss för att fira midsommar i Sunne. Vi tycker att det är en makalös, magnifik och briljant idé! Bor du nära en sjö? Hojtar de. Nej, det gör jag förvisso inte. Men, en majstång kan vi fixa och vi kan…

När det varit på tal att klasskompisarna ska ta svängen förbi Värmland (framför allt Sunne, det är inte för inte jag kallas ”Sunne” istället för ”Sanna”), har vi pratat om vad vi ska göra. Jag berättade för mamma och pappa. Väntade på vågen och bifall!
- Men, vad ska ni göra då?

Bra fråga. Jag funderade och de flesta förslag blev mycket ironiska. Men, de växte fram. Givetvis måste vi gå på Västanå teater. Några gånger har jag pratat kärleksfullt om uppsättningarna och det slutar varje gång med att, det nog helt enkelt måste ses. Någon gång i livet ska man väl ha gått på Kolsnäs, tänker jag. Åtminstone se vallfärden dit. Fynda i vår enda second hand affär, Juvelen, där det lustigt nog då och då finns just riktiga juveler. Pommes på torget när det börjar ljusna. Nävgröt och fläsk var ingen hit när vi skulle bjuda min brors flickvän på ett riktigt brakmål på Tossebergsklätten. Så, det tror jag vi stryker. Det vore väl för utsikten då…

Listan är fortfarande under utveckling och tips tas tacksamt emot!

Trevlig helg, valborg och 1 maj!

Kommentarer

Populära inlägg