Ta vara på det som finns i Sunne

Sunne är en ort med många möjligheter. Min önskan är att de som styr också ser värdet på det som finns och vad som kan utvecklas. Vi lever på myten om Selma och sagans värld, Rottneros park med storslaget läge. Vi har en av Sveriges äldsta biografer som bör rustas inte bara för bio och uppträdande, utan för att den är unik i sitt slag med sitt centrala läge och utgör en väsentlig bild av det Sunne vi haft från förr. Kulturen frodas för närvarande och hoppet är att den ska utvecklas till det bättre.

En önskan är att alla pladderglada radiopratare slutar att prata i munnen på varandra. Lyssna och lär av Lotta Bromé och i viss mån Ina Forsberg som är pålästa.

Valter Hedlund som tog många fantastiska initiativ har verkligen bidragit till att sätta Sunne på kartan. När jag var på gästspel i London i mitten av 80-talet var vi på en mindre restaurang och det dom visste om Sverige var Kungen, Hotell Selma Lagerlöf och Göteborg??!! Inget dåligt betyg för ett då ganska nystartat hotell. Sunne borde hedra hans verk med en gata, byst eller annat minnesmärke. Men det är väl som det brukar; man blir aldrig profet i sitt eget land och Jantelagen är vi duktiga på.

Utvecklingsmöjligheterna är många. Det är upp till de unga att tänka till och tala om vad som är både kulturellt värdefullt och teknisk utveckling. Tyvärr tror många att det är häftigare ju längre bort man kommer. Se det som finns och ta vara på det konstruktivt.

Själv sitter jag här och planerar galaföreställningen jag håller i den 19 april. Artister som Henrik Hjelt, Mikael Tornving, Peter "Ta mig till havet" Lundblad, Hans "Lelle Printer" Dahlman, Stefan Grudin, Andreas Nilsson och Janne Åström från REA, Per Eggers, Jonas Hallberg, Johnny Lonn, Kent Finell och Arne Weise är några av deltagarna + cirka 15 musiker.

Planer för sommaren har jag inga, då det räcker med det jag har. Sten Åke har fullt upp med bröllop i Spegelsalen i Rottneros park i princip varje helg från maj till oktober. En del styrelsemöten ska också klaras av. Som ordförande i Rottneros parks vänförening, styrelseledamot i Tyyne och Ivo Cramérs stiftelse samt storeminens i TSO gör dagarna innehållsrika och fullt njutbara.

Med hopp om att tågen går och det snart blir vår, slutar jag och önskar alla Sunnetalanger som jag hittat och eventuellt hittar, allt gott,

skriver Terje Thoresen

Kommentarer

Populära inlägg