Att våga söka nya vägar

Våren sveper just nu in oss i sin grönska. Den är här och nu. Det är här och nu som vi lever. Och att just ta till vara på dagen just som den är kan ibland vara det svåraste.

Med all rätt ska vi förvalta det som en gång varit, men vi får inte fastna i det förflutna.

Mårbakapelargonian har vissnat många gånger sedan Selma Lagerlöfs bortgång och ser vi till idag i nuet så har vi så fantastiska konstnärer att hylla och ta till vara på som finns levande av idag. För att nämna några exempel på detta finns Karin Broos, Lars Lerin och JH Engström; alla bosatta i Sunne komun. Alla livs levande där en energi flödar av att skapa.

Där nuet speglar en ny kommande historia. Men som finns för oss idag att leva för just nu och uppskatta. Detta gäller inte bara konstnärer utan det rör allt som finns kring oss idag.

Att stå inför nya mål i livet och våga bryta från gammalt, våga söka och trampa upp nya stigar i ett litet samhälle där det är vanligt att man följer redan upptrampade vägar kan i bland vara svårt.

Så som att kunna få leva som homosexuell och bli accepterad för den människa som man är. Att kunna få berätta om sig själv utan fördomar. Jag pratade en gång med en man från Sunne som sa, "Om jag träffar en människa med alkoholproblem så vänder jag och går, jag befattar mig inte med det." Men om vi tänker så, så faller snabbt ett samhälle. Denne man sitter dessutom som politiker i Sunne komun.


Det är viktigt att vi finns för varanndra och med varandra just i dag just nu.

Kommentarer

Populära inlägg