Fantastiska insatser av frivilligarbetare

Hej igen alla bloggläsare

Är det inte märkligt att bara efter 5 timmars avveckling så kan man nästan inte se att det genomförts en Landsbygdsriksdag i Sunne? Det som återstod att avveckla på söndag kväll var de 24 flaggstänger med vajande flaggor från lika många nationer. En vacker syn som jag helst velat ha kvar som ett minne av vilka som varit på besök. Hur känner man sig efter att allt är genomfört? Måste säga att det kändes oerhört skönt att allt gått bra, alla tranporter har fungerat till 100%, alla har kommit till rätt plats på rätt tid, seminarierna med 116 föreläsare på en dag, 30 besökplatser under lördag med all logistik som detta innebär har fungerat perfekt.

Alla som varit med på ett eller annat sätt har gjort fantastiska insatser. Som projektledare har man att välja ut vilka man behöver ha runt sig i en liten stab, människor som man kan lita på, som kan ta egna initiativ och jobba för ett gemensamt mål. Inte vid något tillfälle har det varit sura miner utan alla har gladeligen ställt upp vilket jag beundrar er alla för, NI HAR VARIT ETT FÖREDÖME FÖR DET GODA VÄRDSKAPET.

Om alla dessa fantastiska frivilliga som ställde upp skulle jag kunna skriva en bok om hur de jobbat, tagit egna initiativ, kommit med lösningar när man haft ett problem, tillsett att alla andra mått bra, ja listan kan göras hur lång som helst. Hoppas att alla de som inte var med förstår vikten av de andras insatser och inte föringar det.

Ett gemensamt mål – ja det var det viktigaste av allt att kommunicera ut, att de som var mottagare inte bara läste vad det gemensamma målet var utan att det kunde ta till sig, lägga det närmast hjärtat och förstå vad det innebar. Förstå då kan de flyga med egna vingar, då behöver man inte hela tiden reglera detaljer och de behöver inte fråga 1 000 frågor utan de tar tag i saker och ting av egen kraft. VIKTIGT är att hela tiden redovisa var de var i sin process så att vi återkopplade det till det gemensamma målet.

Om det är något man skulle ha kunnat önska sig mer och fler av är det besökare från allmänheten till landsbygdsriksdagen och mässhallen. En fredag och lördag där allmänheten hade tillgång till massor av spännande saker; seminarier, utställare där samtliga har koppling till landsbygden, Carl-Jan Granqvist, VM i armbrytning med Heidi Andersson, NM i grötkokning m m, m m. Allmänheten trodde inte de hade tillgång till allt detta eftersom evenemanget uppfattades som en ”Riksdag”, vilket det i egentlig mening inte är. Här skulle allmänheten kunnat få ut mycket av vad som var att ta del av.

Hur som helst, nu är det över och nästa gång jag bloggar kommer jag att ta upp Sunne som kommun med alla de förtjänster den har.

Kommentarer

Populära inlägg