Summering av Landsbygdsriksdagen

JA nu är det gjort. Landsbygdsriksdagen har genomförts och nu är vi alla före detta arrangörer. Tiden har gått så oerhört fort så man har knappt hunnit med att ta del av allt som hänt, även om man varit med och styrt det hela.


Vad har då hänt? Lite fakta som kan ligga till bakgrund för fortsatt bloggande:

Deltagare
1 150 personer kom från hela Sverige och 96 personer från 22 olika nationer fanns med. Aldrig tidigare har en landsbygdsriksdag besökts av så många personer, både nationella och internationella. Vad beror detta på kan man fråga sig?

Jag tror det är några viktiga faktorer som gjort att man kommit till Sunne:
1. Det var ett mycket intressant program. Landsbygdsriksdagen hade utökats med ytterligare en dag mot tidigare, vilket gav deltagare tid för nätverksbildande
2. Lätt att komma till Sunne Kommun
3. Bra ställe att lägga kongressen på, allt på ett ställe
4. Bra boende inom korta busstider

Logistik
Vi hade 33 bussar som körde alla delegater kors och tvärs.
Varje kväll nyttjades fyratusen porsliner.
Det producerades 6 600 portioner mat.

Seminarier
Vi genomförde 88 seminarier med 116 föreläsare under fredag den 7 maj

Besök ut i området
Lördag åkte 33 bussar ut till olika besöksobjekt. Först på morgon kom alla deltagare med buss från boendeanläggningarna. Vid kongressområdet skulle man byta buss och ta den buss som gick till besöksplatsen. Kl 15.30 skulle man vara tillbaka och byta buss till den som gick till beoendeanläggningen.

ALLT klaffade perfekt.

VM (Värmlands Mästerskap) i armbrytning
Heidi Andersson (värdens bästa armbryterska) var på plats och förevisade hur det gick till att bryta arm. Därefter hade vi utslagstävling och en vinnare korades.

NM i grötkokning
14 deltagare tävlade om den Gyllene sleven. Här gällde det att koka den bästa gröten, den mest aptitliga, bästa uppläggning m m. Vinaren gick automatiskt vidare till VM i Carrbridge.

Landsbygdsriksdagen avslutades söndag den 9 maj kl 11.45 med att överlämna stafettpinnen till Blekinge som genomför evenemanget i september 2012.

Kommentarer

Populära inlägg