Arvika festivalen

Jag läste i dagens tidning att Arvikafestivalen har ställt in sina betalningar och att dom är riktigt nära en konkurs.


Jag måste säga att jag tycker synd om dom som anordnar festivalen för dom tillsammans med alla frivilliga funktionärer gör ett hästjobb för att få det hela att fungera.

Jag var ju där förra veckan, med 5 andra poliser från norr. Vi ingick i en insats grupp, så vi åkte i en buss tillsammans. Just vad gäller våldsamheter så är det väldigt lugnt med tanke på hur mycket folk som är där.

Så när vi jobbade dagtid var vår huvuduppgift att vara så synliga som möjligt och hjälpa till där det behövdes.

Detta betydde att vi tillbringade en hel del tid på den stora campingen där följande hände.

Två av mina kollegor, vi kan kalla dom Däcket och Bolltrollarn (man ska ju vara lite anonym som polis i såna här forum) Gick till mattorget som ligger centralt på campingen för att köpa lite polisgodis i form av munkar.

Bolltrollarn lägger fram en guldtia på disken och säger med myndig stämma -En chokladdoppad munk, tack. Försäljaren tar fram en munk och säger något ohörbart. Bolltrollarn pekar på tian. Försäljaren upprepar det ohörbara. Bolltrollarn börjar fundera på om försäljaren är trög på något sätt, och sätter pekfingret på tian och skjuter den närmare försäljaren. Försäljaren upprepar återigen och nu börjar Bolltrollarn bli riktigt het, han skjuter med hjälp av sitt pekfinger tian närmare försäljaren och tänker att nu måste han väl se pengen.

Då böjer sig Däcket fram och viskar lite försiktigt till Bolltrollarn att en choklad doppad munk kostar 12 kronor.

Bolltrollarn blir illröd i ansiktet, får fram 2 kronor och går därifrån. Han trodde naturligtvis att alla munkar kostade en tia, men det visade sig att det var bara dom naturella som gjorde det.

I bussen fick vi oss andra ett gott skratt när Bolltrollarn berättade det för oss, och vi enades om att det var en ganska tuff försäljare som stod på sig. Han gjorde naturligtvis helt rätt, annars skulle det ju kunna räknas som muta och det får vi ju inte ta emot.

Kommentarer

Populära inlägg