Konsten att tänka negativt


Jag är den ständige optimisten som tror att det goda segrar till slut och som ser naturlig skönhet överallt.


Till och med vissnade blommor och blomflugor tilltalar mig. Visst kan det tyckas lite överarbetat, men det är en äkta fascination. Jo, jag slänger blommorna på kasa och nöjer mig med att ha flugor utomhus. Njutningen sitter i att få fotografera dem.

Vi människor har en tendens att skämmas över våra ofullkomligheter. En rynka här, några kilo för mycket där, för tunt hår... det är inte mycket som ska till för att vi ska finna fel hos oss själv, som i sin tur hindrar oss från att leva livet fullt ut.

Vi har så många förmågor och talanger som vi inte vet om, eller som vi inte vågar utveckla för att vi är rädd för att inte bli tillräckligt bra. Vi behöver nog träna mer på att våga göra bort oss, att våga svara fel eller att vara annorlunda. Tänk vad synd det är om man missar en upplevelse på grund av att man inte törs pröva något nytt!


Tur att inte blommorna hindrar mig att fotografera dem, bara för att de är vissna, eller att fåglarna låter bli att flyga för att de inte klarat av det på första försöket.


Det här med positivt tänkande är en konst i sig som kräver både tålamod och daglig träning. Bakslag kommer säkert att uppenbara sig efter vägen, men det är inget som hindrar en sann entusiasts framfart.


Skulle du ha lust att pröva på detta med positivitet och känna att du kört fast ordentligt så har jag ett strålande tips: Se den norska filmen "Kunsten å tenke negativt". Den är en snabbkurs i ämnet som ger ett brett perspektiv på tillvaron.

Ett extra plus är att filmen är gjord mot alla odds på en minimal budget. Sånt är värt att uppmuntra, tycker jag!


Sommarkramar från mig!

Kommentarer

Populära inlägg