Nu tackar jag för mig

Två veckor går så fort... Idag skriver jag mitt sista inlägg som gästbloggare här på Sunnebloggen.


Mina egna bloggar rullar dock vidare som förut och mitt skrivande lika så. Nu i dagarna får jag veta om vi fått några kycklingar ur de femton ägg som jag köpte på hönsbytardagen i Torsby för några veckor sedan.

Vi har haft höns förut, men bara gamla hönserihönor som gått i pension. Det här är något helt nytt och spännande! Jag visste faktiskt inte att det var sådan efterfrågan på kycklingar och höns, eller att man kan köpa avelsägg.

Jag visste heller inte att svarta lamm kunde ändra färg så fort! När jag var bonde hade vi stora, vita mjölkfår. Nu har vi Värmlandsfår och jag njuter av varje minut. De är lika personliga och trevliga som mjölkfåren.


Vi får väl se om det inte blir några sådana innan det är färdigt, för är det något jag vet så är det att hårdost på fårmjölk är ett av det godaste jag vet. Dessutom går det bara åt en tredjedel så mycket mjölk för att få ut ett kilo ost av ett får som av en ko, så mjölkfåren borde vara miljömärkta! Inte ens getterna kan konkurrera där.


Numera vet jag också att det finns många platser, speciellt i Värmland, som lockar fram kreativiteten i en människa. Sunne är en av dem. Här finns verkliga resurser för att utveckla skapandet - i vilken form det än må vara!


Nu tackar jag för mig och återvänder till de mina. Kameran är alltid laddad och pennan ständigt vässad. Hör du någon sjunga och mocka dynga samtidigt så kan det mycket väl vara jag, för jag trivs här ute på gränsen mellan saga och verklighet.


Sommarkramar från mig!

Kommentarer

Populära inlägg