Ny gästbloggare

Hej nu är det bloggpremiär.


Jag har aldrig Bloggat, jag har inte Facebook eller twitter så vart det här slutar får vi se.

Jag heter Thomas Nyberg född 1970 i Södertälje av Värmländska föräldrar, vilka jag flyttade till Sunne med när jag var 9 år. Pappa var från Sunne så jag kände till orten ganska bra när vi flyttade hit.

Jag är gift och har en son som är tre år, en dotter som är 11 och två bonusdöttrar på 16 och 18.

Jag arbetar som polis och är stationerad i Sunne sedan drygt ett år tillbaka, då jag gick ur polisskolan. Jag gick distansutbildningen vilket var en förutsättning när jag sökte in på skolan. Det var liksom inget alternativ att sätta sig i Stockholm med hus och familj i Sunne. Visserligen var vi en hel del i Stockholm på PHS ( PolisHögSkolan). Det finns fantastiskt mycket förkortningar inom polisen , men det återkommer jag till lite längre fram. Men som sagt distansen var riktigt bra och passade mig perfekt.

Värmland är indelat i fyra polisområden, Syd, Väst, Öst och Norr .

Det är i Norr Torsby, Sunne Hagfors och Munkfors ingår och med andra ord där jag oftast befinner mig när jag jobbar, men visst händer det att jag även jobbar på andra ställen i Värmland, förra veckan var vi 6 stycken från Norr som gästade Arvika festivalen, men även om detta återkommer jag längre fram.

Norr är som sagt mitt huvuddistrikt och det täcker 43 % av Värmlands yta, så det blir en del bilåkning, 30-40 mil på ett pass är inte ovanligt, det finns gånger då patrullerna kommit upp i 70-80 mil men det är som tur är inte lika vanligt. När man pratar med folk om att man är polis i Sunne så säger dom ibland att det måste vara lugnt och skönt. Vissa undrar om jag inte hellre skulle vilja jobba i en storstad, där det händer lite mer. Några säger att dom skulle kunna tänka sig jobba i Sunne som polis, men att dom aldrig skulle våga jobba i Stockholm eller Göteborg, eftersom det är så farligt där. Det inte många tänker på är att det från gränsen av vårat distrikt är mindre än10 mil till en av nordens största städer, Oslo. Men om det är farligare i en storstad vet jag inte om jag kan hålla med om, i en storstad är det alltid mer än en polisbil, vilket betyder att backupen aldrig är långt borta, här i norr kan det vara riktigt ensamt om man hamnar i underläge.

Som det verkar så kommer dom att dra ner på lokalerna på polisstationen i Sunne vilket betyder att jag och alla utom några stycken kommer att få börja pendla till Torsby, eftersom dom bygger ett nytt polishus där som ska vara klart till hösten. Måste ju bara säga att det känns riktigt surt att behöva pendla, men jag är ju inte ensam så det ska nog funka.

Varför jag ville bli polis har jag inget bra svar på, jag sökte in på polisskolan i mitten av -90 talet och kom till och med in, men då fick regeringen för sig att polisskolan skulle läggas ner på obestämd tid så jag hann inte ens börja innan jag fick sluta, och eftersom jag var ungdom så fick jag inte gå arbetslös, vilket gjorde att jag utbildade mig till kock och har arbetat med det både som egen krögare och som anställd. Det var riktigt roliga år men jag kände ändå att det var polis jag ville bli.

Vill du bli nerspydd i baksätet på en bil, ligga på en leråker och brottas med en person som har slagit sin fru och veta att förstärkning kan vara hos dig tidigast om en timma, vill du vara den förste som talar om för någon att deras livskamrat sedan 40 år har valt att avsluta sitt liv. Då ska du bli polis.

Kanske inte en slogan som skulle sitta på arbetsförmedlingen precis, Men trots att det som ni ser är en del negativt i polisyrket, så måste jag säga att det positiva överväger, och jag har inte ångrat en dag, och om jag ska tro dom jag jobbar med, som har jobbat betydligt längre än mig, så kommer jag inte att ångra mig den dagen om 20-25 år när jag går i pension om det yrkesval jag gjort.

Nej nu får det räcka för idag, Det blev nog lite för mycket skrivet i min premiär, men jag ska försöka hålla igen i fortsättningen. hej på er.

Kommentarer

Pennelina sa…
Det här var en bra början, så du ska se att det går knallbra :-D

Kram från förra gästbloggaren
Anonym sa…
Tycker det är synd att man inte väljer att rusta upp Sunnes polisstation. Ni kommer ju tillbringa tiden i bilarna och köra runt busarna. Jag tänker som en helg som Fryksdalsdansen. Ska ni då köra upp alla till Torsby? Vart är ni då när det händer något?? Ibland är snålheten bra dum....
Mvh L

Populära inlägg