Parkeringsplatser, hastighet och A-traktorer

Nu har tiden sprungit ifrån mig igen,det är redan torsdag den sista bloggveckan och jag ber om ursäkt för att jag inte har skrivit på ett tag. Det är väl bara att konstatera att nattjobb, övertid och familj med småbarn inte är en bra kombination med att blogga.


Var ute och handlade häromdagen och svor över att det var så svårt att få tag på en parkeringsplats. Visst är det roligt att det är mycket folk i Sunne men dom behöver väl inte handla precis när jag ska göra det.

Skämt å sido, visst finns det för få parkeringsplatser i Sunne centrum, men hallå “parkeringskulturen” i Sunne är under all kritik. Folk ställer sig där dom vill oavsett om det är en parkeringsplats eller ej, och det här med att läsa skyltar verkar vara onödigt. Ta bara ICA´s handikapparkering direkt utanför entrén. Läser man skylten som sitter där så ser man att det är två platser som är avsedda för handikappade. Men det är otroligt ofta som det står minst tre bilar där och alla saknar tillståndet som ska ligga väl synligt i framrutan.

Ett annat exempel är Kvarngatan utanför Länsförsäkringar bank. Där står det nästan jämt bilar och det är både markerat med skyltar, streck på asfalten plus att det ligger i en korsning, vilket dom flesta vet att man inte får parkera i.

Nog om parkering, men innan jag släpper trafiken helt så måste jag bara ta upp hastigheten. Senast häromdagen skedde en tragisk trafikolycka med dödlig utgång, där man tror att åtminstone en av bilarna körde för fort.

Jag är av den åsikten att om man lever sitt liv så oplanerat att man måste köra som en idiot för att hinna med allt man tänkt sig, då ska man ändra sin livsstil och inte riskera andras liv och lem.

En annan sak jag reagerar på är att det exploderat med A-traktorer i Sunne, vilket jag tycker är kul. Något som inte är lika kul, är att en del av dessa går för fort. Det är bara att hoppas att föräldrarna tar tag i detta och kollar upp sina barns traktorer. En A-traktor behöver inte kontrollbesiktigas varje år, vilket gör att den kan vara i vilket skick som helst. Man behöver inte heller ha säkerhetsbälte på sig vilket jag tycker är helt idiotiskt. Man får vara mer passagerare än det finns sittplatser till, så länge man inte stör föraren. Vad som kan hända vid en krock eller avåkning i lite högre hastighet är inte så svårt att tänka sig.

Nej nu får det räcka för idag. Det blev väl inte en alltför munter blogg, men så kan det vara ibland.

Ha det gott, och kör försiktigt.

Kommentarer

Populära inlägg