Passion för islandshästar

Hej!


Jag fick ett roligt telefonsamtal förra veckan med frågan om jag ville blogga i 2 veckor. Det tyckte jag lät som en mycket rolig grej, även om jag inte riktigt vet hur det hela går till. Jag tänkte börja med att berätta lite om mig själv.

Jag heter Josefin Birkebro är 21 år och är uppväxt utanför Sunne i Östra Ämtervik, Jag gick först i Prästbols skola, sedan frykke och till sist brobyskolan. Efter gymnasiet tog jag min ryggsäck och åkte ut och reste, börjad med Thailand, Malaysia, sedan var jag mesta tiden i Australien och några veckor på Nya Zeeland. Jag var borta sammanlagt i 3 månader, det var verkligen en rolig tid. Men detta är ju inte det som ”kännetecknar” mig, utan det är ju mina hästar.

Jag har hela mitt liv ridit och man kan säga att min stora passion är islandshästar. Jag har ridit på lite olika hästar sedan jag var liten men jag fastnade för islandshästen då mina föräldrar hade det. Jag har jobbat i olika stall med träning av islandshästar sedan 2007. Jag började i Danmark, flyttade sedan upp till Östersund och fortsatte ner till Skåne. Man måste ju försöka se hela vackra Sverige!

Jag har även provat på att vara storstadstjej, vilket inte riktigt var min grej då jag hade hästarna 5 mil utanför Stockholm, så det kändes som jag mest körde bil hela dagarna, ett år i storstaden fick räcka så länge.

Jag tävlar mycket och det har gått väldigt bra. Hästen som jag har haft mina framgångar med heter Kjarni Vom Walberg, Vi har vunnit 3 SM guld 2008,2009, 2010, 2st 4e platser på världsmästerskapen 2009 och en silvermedalj på nordiska mästerskapen 2010!

Jag har varit hemma i Östra Ämtervik och träffat familj och vänner nu några veckor efter att jag kom hem från de Nordiska Mästerskapen, skönt att få ha några veckors semester.

I lördags började jag min resa mot Skåne och Brösarp igen där jag ska jobba i höst, i samma stall som jag jobbat tidigare.

Har nu precis avklarat min första arbetsdag och är helt slut i kroppen. Efter att ha ridit 7 hästar har min kropp förstått att semestern är över! Nu är det god natt!

Ni får alla ha det så bra så länge så skriver jag snart igen! //Josefin

Kommentarer

Populära inlägg