Svampplockning i Skåne

Hej!


Nu känner jag att det är dax att skriva lite igen. Sommarvädret har kommit tillbaka till Skåne, helt underbart. Som jag skrev förut är jag nu nere i Brösarp och arbetar på en hästgård som tränare. Så det är helt underbart att kunna rida i linne igen! Hoppas det håller i sig hela september. Det känns att jag inte ridit mer än några hästar per dag när jag hade semester för nu har jag skav på mina ben efter att ridit 6-8 hästar om dagen.. Snabbt man blir otränad. Men det finns inget roligare, även om man måste göra 1000 andra saker än att rida, men det mesta är roligt.

Igår var jag hos en tjej som gjort min hemsida för att själv försöka lära mig hur jag ska kunna uppdatera den. Alltså är man inte datasnille så är det inte lätt att förstå hur man ska göra. Det kommer bli kvällens sysselsättning. Det är verkligen tur att hon har en back up på sin dator nu när jag ska försöka fixa själv. Känns som det är stor risk för att hela hemsidan kommer bli typ svart. Vill ni gå in och titta så är adressen http://www.birkabrosislandshastar.se/

Jag har även hunnit varit ute och letat efter svamp på brösarps backar, vi var 3 tjejer som tog 4-hjulingen och åkte iväg. Den ena tjejen hade sina ställen där det brukar finns massa svamp. Man kan verkligen säga att hon hade betydligt bättre "svampöga" än vad jag hade. Hon hittade en hel korg och jag kanske 10 st... Men hemma i Östra Ämterviks skogar brukar det vara så att om man hittar en svamp så hittar man 20. Men här hittade man bara en lite här och där.. Väldigt mycket svårare. Sen hade jag ju inte mamma som sa att här finns det svamp, så får jag plocka dom själv och känna mej lite duktig. Jag tröttnar så snabbt om jag inte hittar svamp. Men det blev iaf till en macka och det var gott!

Nu är det dax att gå ut och rida resten av hästarna som är kvar innan det är helg!

Ha det så gott så länge så skriver jag snart igen. //Josefin
Bilderna: Hästarna går ute på backarna på natten, så varje morgon hämtar vi hem dom med 4-hjulingen så vi kan träna dom under dagen. Då får man många fantastiska bilder, det är så vackert!

Kommentarer

Populära inlägg