Molo! Hej! på xhosa. Det är jag som är Anki Yafele, välkommen till min värld!

Under några veckor bjuder jag in er läsare till att ta del av mitt liv, mina tankar och dagliga bestyr. Det kommer att handla om allt mellan himmel och jord, i en salig blandning. Jag är något av en mångsysslare och det kommer säkert att visa sig tydligt i mina inlägg här på bloggen.
Under sommarmånaderna driver jag och min man Makhosi café och restaurangverksamhet 343 m över havet, på Tossebergsklätten topp.
Det är sjätte säsongen i år och faktiskt har vi varit där längst av alla arrendatorer genom åren. Vilken bedrift!
Det är en fantastisk plats att få arbeta på med mycket kultur, historik och känslor högt uppe bland molnen.

Den större delen av året då vi inte arbetar i restaurangen gör vi båda två mycket annat. Jag förkovrar mig i måleri på Geijerskolan i Ransäter. Detta är mitt andra studieår på målerilinjen. Just nu är det helt underbart att få ägna sig åt ett stort intresse som jag har och lite sent insett att jag alltid har haft. Jag fullkomligen njuter av att få utrymme att skapa. Färg och form har länge tilltalat och känts naturligt, ett lätt sätt för uttryck. Under åren på högstadiet valde jag Ord och bild istället för språkstudier. Ett nybörjarspråk kom visserligen senare på gymnasiet då jag lärde mig tyska. På högstadiet känts det viktigt för mig att få vara praktisk, att jobba med händerna.
Vid sidan av mina pågående studier arbetar jag extra. Det är för tillfället en udda kombination av servering, sömnad och inhopp som personlig assistent.
För övrigt blir det en hel del planering, testlagning, bakning och sökande efter inspiration inför kommande säsong på berget.
Tossebergsklätten sommaren 2010. Fotograf Helena Henriksson
Många människor har genom åren tyckt att det har varit fascinerande och utmärkande att möta en person från ett annat land med en annan kultur och modersmål. Steget längre än den första uppenbara skillnaden har sedan varit att välja ett liv tillsammans. För oss är det bara naturligt. Precis så som det är med sann och stark kärlek.
Ni kan ta del av min och Makhosis gemensamma historia genom att titta in på vår hemsida och läsa mer om oss.
Vi har varit lite av linslusar genom åren...


Till webbplatsen för Tossebergsklätten och Anki och Makhosis historia: http://kalebas.se/artiklar.php

Kommentarer

Anonym sa…
Härligt Anki...tack för att du finns, och glädjen i att åka upp på berget, när ni finns där, gör dagarna lätta!!! Kram Lena o Maja o Lennart
E. sa…
Ser fram emot ytterligare en sommar att besöka er på Toppen! Du får säga till om du behöver hjälp med något till sommaren:-) Och jag ser också fram emot att se Tobbes tavlor på klätten (ja, han målar för fullt nu:-) ) och att spela någon dag/kväll! KUUUUL:-)

Varmaste kramarna!
/E.

Populära inlägg