Varje dag är en gåva

Har du avgett något nyårslöfte i år? Stressa mindre, äta nyttigare, motionera mera, se till att få tid för avkoppling? Ofta blir dessa löften just nyårslöften. De varar några dagar, någon vecka kanske till och med någon månad. Sedan är man tillbaka i gamla hjulspår igen.

Jag tror att den sortens löften ska man ge sig själv varje dag. Varje dag är en gåva till livet, något stort att ta vara på.

Före jul lyssnade jag ofta på radion. Flera gånger per dag basunerades det ut vilken stress julen innebär. Stressa för att hinna med alla julförberedelser; pynta, köpa julklappar, kanske vänta tills rean dagen före julafton, fixa julmat och julgodis av alla de slag.

Är det så stressigt eller är det en självuppfyllande profetia? Det hör kanske till att vara stressad precis som det hör till att var uptodate när det gäller kläder, utseende eller senaste “inneprylen” ?

Borde man ta sig en funderare inför nästa jul över vad som är viktigast med julen för vår familj, våra nära och kära? Det skulle kanske innebära flera vinster.
Kanske färre och nyttigare rätter på julbordet, så man slapp att bli så däst och trött. De där extrakilona skulle aldrig klänga sig fast.

Glädje över julklapparna och slippa byta och/eller sälja dem över nätet innan helgen är över. Berättelsen om Karl-Bertil Jonsson är tänkvärd. Dela med sig ger glädje till alla.

/Anna-Lisa Asp, tidigare ansvarig för den kvalificerade yrkesutbildningen på Broby Grafiska - numer pensionär

Kommentarer

Populära inlägg