Geijerskolan

Det gick av bara farten när jag ansökte om en plats på Målerilinjen
Vi hade inte hunnit att stänga för säsongen på Tosseberg och jag hade funderat ett tag på vad jag skulle göra när hösten kom. En längtan efter att måla hade börjat att infinna sig, starkt. Samma vecka som skolan började, lite sent, ringde jag och frågade om det fanns en plats kvar. Vilken tur jag hade, det gick bra att komma på besök och börja omgående!
Den hösten slängde jag mig in i det hela, bokstavligen och bildligt. Jag brukar alltid vara rejält utmattad efter en hektisk arbetssommar och behöver vila, men det var som det trötta nu var bortblåst och istället fanns ett nytt fokus som sprakade energi.
Vi håller till på Lundby hantverkshus ca 2,5 km från Geijerskolans huvudbyggnad i Ransäter. Där fanns för en möbelsnickare -och måleriutbildning. Idag är det jättefina lokaler med mycket ljus och utrymme som vi har tillgång till dygnet runt.
Den första hösten började riktigt grundligt med färgövningar genom att blanda till basfärger. Vi gjorde egna jordfärger, samlade in jord, filtrerade den, torkade och brände i stekpanna. Därefter fortsatte introduktionen i färgernas obegränsade och måleriets outgrundliga värld.
Min arbetshörna, ett kreativt kaos
Första året gjorde några av oss i klassen tillsammans med lärarna, en konstresa till Paris. Det blev en fantastisk långweekend under påsk. Under inspirerande dagar med högt tempo hann vi med det mesta; Eifeltornet, Notredam, Louvrens konstmuseum, Versailles, Illusion -och dekormåleriutställning samt att insupa den häftiga pulsen i världsstaden. Ett läsår på Geijerskolan innehåller alltså mycket. Det har innefattat andra studieresor i landet och studiebesök hos aktiva konstnärer i Värmland.
Vi har fått prova på de flesta tekniker inom måleri och även hantverksdelen med äldre måleritekniker, ådring, marmorering och dekorationsmåleri. Möbelmålning, konst -och stilhistoria. Varje läsår har vi två utställningar, höst och vår. Utställningen hänger i huvudbyggnaden på skolan, i ljushallen och är öppen för allmänheten.
Målning i blandteknik - "Kära Frida"
Det är mycket som ryms inom ramarna för denna utbildning och det bästa kanske ändå är att det är den individuella utvecklingen som står i fokus. Man kan välja att fortsätta upp till två år med sina studier.
Jag har fått möjlighet att jobba fram min egen stil och hitta de tekniker som passar mig. Torrpastell, akryl och akvarell är kärlek just nu. Helst av allt vill jag blanda alla tekniker, samtidigt.
Ni intresserade ska hålla koll på några datum framöver när det gäller Geijerskolan:
  • 5/4 Öppet hus på hela skolan 
  • 9/4 Folkhögskolans dag 
  • 15/5 sista ansökningsdag till Målerilinjen 
  • 16/5 Målerilinjens vårutställning i ljussalen, huvudbyggnaden 
  • 21/5 Geijerskolans dag
Vid dessa tillfällen finns det möjlighet att besöka skolan och se våra lokaler och hur vi arbetar. Besök gärna Geijerskolans webbplats: http://www.geijerskolan.se/

Jag rekommenderar varmt denna utbildning och vill passa på att tacka alla de inspirerande lärare som finns med oss; Lena Jonasson, Jenny Blom, Anna Samuelsson och Lars Pålsson!

Kommentarer

E. sa…
VI KOMMER!!!

/E.

Populära inlägg