Ahmed Elrefaey presenterar sig

Då var det min tur… Hur ska detta gå? Kan man blogga på arabiska på Sunnebloggen? Nej, jag tänkte väl det. Så jag kan börja med att erkänna att ”lite” hjälp har jag tagit med svenskan.

Jag heter Ahmed Elrefaey och kommer från Egypten. Där jag växte upp i Barrawey, en liten by som Sunne några mil norr om Kairo. Med mamma, pappa och 7 syskon. Där pappa var rektor på skolan och mamma var hemmafru. Så är det oftast där jag kommer ifrån. Mamman är hemma och tar hand om hus och barn och pappan jobbar. Det är väl en av de skillnader man ser mellan Sverige och Egypten. Vilket väl mitt bloggande här på Sunnebloggen delvis kommer handla om. Efter nu lite drygt 4 år i Sverige upptäcker jag fortfarande olikheter varje dag mellan mina två hemländer. För det är så det känns. Är jag i Egypten är jag hemma och är jag i Sverige är jag hemma.

Men med tanke på vad som hänt i Egypten den senaste tiden så har det varit med blandade känslor jag haft en väldig hemlängtan. Det är stora förändringar på gång i Egypten just nu även om Libyen tagit över nyhetssändningarna här i Sverige. Så är det långt ifrån lugnt ännu. Kan bara hoppas att allt kommer leda till det bästa…

Å hur hamnade jag i Sunne då tänker ni…ja det tar vi en annan dag.

/Ahmed

Kommentarer

Populära inlägg