En dag på jobbet

5.45 ringde klockan i morse! Just nu har jag två dagars förarträning med engelsmän i Antilla.
Vi börjar med ett teoripass på 50 minuter. Sen kör vi i en kolonn ner till sjön för att prova isåkning.
I bilarna finns radioapparater så att jag kan kommunicera med förarna under åkningen. Och så har vi kaffekorg med för att få en härlig fikastund ute på sjön...

Sedan tränar vi bromsteknik och broms- och undanmanöver.  Då fejkar vi en situation där det plötsligt dyker upp en flicka med barnvagn som föraren ska undvika att köra på. Engelsmännen får träna på att häva sladdar. Det som gäller i en krissituation är att bromsa stenhårt, trampa så hårt det går, och styra!
De är inte vana att köra på dubbdäck, men de flesta är riktigt duktiga förare.

Efter lunch idag blir det slalom och storslalomträning mellan pinnar och mängdträning. Då kör vi trafiksäkert med gott om mellanrum mellan bilarna en sträcka på två kilometer. En bana där förarna får känna på kurvor i snö.

På kvällen har vi briefing om hur körningen kändes. Damer och herrar kör väldigt olika det har jag sett genom åren. Många män tror att de är världsmästare direkt, medan damerna är mer försiktiga. Generellt sett kör kvinnor bättre. Den enda svårigheten med tjejerna är att de ibland har svårt att trycka till bromsen riktigt hårt och att verkligen våga sladda under övning.

Just idag är det bara män med i gruppen. Fantastiska människor och underbart väder här uppe i skogen.

Igår körde jag och min fru Barbro ner kronprinsen Carl Philips Porsche från Antilla till Karlstad. Det var en fin resa!

Vi hörs igen på måndag. Nu ska jag ägna mig åt att sköta om bilarna inför nästa vecka. Fullt ös!
/Sören

Kommentarer

Populära inlägg