Driving Range Öppen!


I ett par veckors tid har den stående frågan varit; När öppnar rangen? Alla är sugna efter den långa vintern och banorna söderut har redan öppnat. Nu kan vi i alla fall träna grundslagen i väntan på att själva banan ska öppna.

Några av våra duktigaste juniorer har tränat hela vintern, de har stått i en iskall fotbollshall på okristliga tider med sina fäder och nött slag mot ett nät. Nu har de stått ute på vårt övningsfält med egna bollar som de sedan fått hämta tillbaka för hand från den leriga backen. Men nu är det öppet så de och alla andra kan träna som vanligt.
Banpersonalen håller för fullt på med att förbereda inför säsongen. Greenerna vertikalskärs,sås och täcks med duk för att skynda på gräsväxten.

I golfshopen packas det upp nya varor varje dag som ska prismärkas och registreras i datasystemet. Det är otroligt hur mycket som får plats på detta lilla utrymme, allt från klubbor och bollar till  regnställ och shorts. 

Snart börjar även nybörjarkurserna och det är lika spännande varje år att få inviga människor i golfens hemligheter. Ja, det är ju inte hemligt egentligen. Alla som nån gång har prövat och lyckats få en fullträff på bollen upplever den euforiska känslan av att lyckas. Sen försvinner den känslan i och för sig fort efter några missar, men då vet man ju i alla fall hur det ska kännas.

Sunne Golfklubb / Tomas Mogren

Kommentarer

Populära inlägg