Råttorna i Ashweem

Innan vi reser vidare måste jag berätta om råttorna, ett fysiskt bestående minne som känns i ryggraden när jag tänker på det...

Det är väldigt mycket sopor överallt i Indien, i buskagen, vid vägarna, kring husen, växer sopberget och ingen vill kännas vid det.. Det är som att det inte finns. En morgon när vi packar inför resan till Chennai och ska ta fram det vi lagt under sängen kommer det fram en katt, den ser mycket förvirrad och nyvaken ut, sedan drar vi ut ett liggunderlag och ut springer en råtta, och stor är den, och strax efter en till. Jag är på väg att få hjärtstillestånd, medan Dag och Felicia inte ens ser dem. Det kommer en till springande så de får se en de också.

Vi städar ordenligt och plockar i hop våra saker innan vi åker i väg. När vi kommer tillbaka 2 veckor senare har råttorna haft kalas på vår madrass och vistats i vår säng, varit i våra kläder och så vidare. Vi vill inte bo där längre och fick istället flytta in i en lägenhet på övervåningen i samma hus. Här uppstår istället problem med hyresvärden: råttfällor? Neej det finns inte, madrassen förstörd? Jaha, något som kan hända... Eftersom vi tycker att det är "deras råttor" så får de ersätta oss för förstörda ting? "Våra råttor" är något som inte existerar.

Nej, här kunde vi inte mötas i något samförstånd, men i och med att vi lämnade en hel del kläder, böcker och så vidare när vi skulle resa hem kunde de bjuda på de 500 rupies vi var skyldiga (för bland annat användning av internet) = cirka 80 kronor.

Kommentarer

Anonym sa…
Hej Marie! Följer dina berättelser varje dag. Intressant läsning/MVH Kathrin

Populära inlägg