Filippa älskar att spela golf

Hejsan alla sunningar!:D

Jag heter Filippa Möörk och älskar att spela golf! Jag är 14 år och just gått ur 7:an på Fryxellska skola.

Det här är mitt första blogg-inlägg så det blir att mest presentera mig, och berätta mer om vad jag har gjort under fjolåret i golfen och vad som komma skall, men det får ni vänta med att få reda på ,det tar jag längre fram så forstsätt läsa :)















ANNIKA-cup
Under fjolåret blev jag uttagen till ANNIKA-cup. ANNIKA-cup är ett läger där alla de bästa tjejerna i Sverige samlas, i åldrarna 13-16 år.

Dom tar ut två från varje ålder som får åka med och träffa alla de andra tjejerna och träna med Annika Sörenstam. Om inte ni vet vem Annika Sörenstam är så är hon den bästa dam-spelaren genom tiderna!:) Under Annika-cup spelar vi 18 hål foursome och 18 hål singel, :) Och sen sista dagen spelade vi en PRO-AM-tävling, det var en tävling som var utav en av flekkerna spelade med sponsorerna för ANNIKA-cup :)

Sverigefinalen i Skandia cup
Varje år går det en tävling som heter Skandia cup. Skandia cup är Sveriges största juniorgolftävling.

Man måste spela 3 deltävlingar för att komma till Sverigefinalen , man ska spela först klubbkval, distriktkval och sen regionskval. Om man vinner eller kommer 2:a i varje tävling så går man vidare :) Jag har varit med i Sverigefinalen 3 år i rad. Första gången jag var i Sverigefinalen var när jag var 11 år. Då spelade jag i en klass för flekker 0-13 år :) Men ifjol var de första gången jag vann hela tävlingen och ansågs vara bäst i Sverige för flekker 0-13år!:)

Som pris fick jag följa med landslaget:)

Landslaget
När jag vann Sverigefinalen i Skandia cup fick jag ett pris att följa med landslaget på landskamp mot Danmark:)

Vi spelade tävlingen i Halmstad på Haverdal Gk :) Tävligen gick jättebra! Sverige vann över Danmark med stor marginal:) så det var jätteskoj, + att lära känna alla andra killar och tjejer både från Danmark och Sverige:) fast de var svårt att förstå danska (a).

Det var killar och tjejer i åldrarna 0-16 år som var där :) vi spelade en foursome då spelade jag med en kille som heter Simon, han är lika gammal som mig. Man spelade med dom som man var lika gammal som och mot dom som var lika gamla :)

Jag och Simon delade foursomen med danskarna som vi spelade mot och sen vann jag singeln som jag spelade:)

Njut av din golfrunda, den går inte i repris!
kram Filippa !:)

Kommentarer

Populära inlägg