Revanschen

Vilken succé Revanschen blev ! Och vad annat var att vänta !? En betydande del av världseliten på längdskidor ställer upp på rullskidtävling på "mejeriänga" för att visa upp sina kunskaper . Men när nummerlapparna kommer på då är det inte uppvisning längre , nej då ÄR det tävling ! Och vilken fart ! Då ska man veta att åkarna hade träningsskidorna och inte " tävlingsrullarna" under pjäxorna ! Marcus Hellner fick sin revansch mot Petter Nordhug . Han vann semifinalen med Petter som tvåa . I herr finalen segrade Teodor Pettersson och i dam Sandra Hansson .


Men var är nykeln till att ett arrangemang av det här slaget blir en succé ? Självklart en bra planering av komunens Lars-Erik Dahlström med kollegor. Det största och finaste i sammanhanget är något som vi sunnebor ska bära med oss med stolthet : idellt arbetande människor ! Sunne slf och Sunne Alpina klubb kämpade som djur för att banan och sevicen skulle hålla absolut toppklass för de tävlande. I start och målområdet "härskade" GOIF:arna från Gräsmark ! Strålande jobb! Här finner vi den verkliga nykeln till ett mycket berömvärt arrangemang .

Det skulle vara intressant att veta hur många funktionärer som arbetade i Sunne under veckoslutet . Fotbollscupen och Hopptävlingarna på Akkastadionområdet hade massor av mammor och pappor me.fl. igång !

Avslutet blir på Latin : Veni , Vidi , Vici - vi kom , vi såg , vi segrade !/Urban Edberg

Kommentarer

Populära inlägg