Från poesi till skrot

Onsdag 28/9 2011
Och sen var det detta med kultur!

Vad är kultur? Wikpedia förklarar begreppet kultur bl a som ”andlig (konstnärlig) odling”. Så vackert! Så spännande! Jag vet inte varför ordet konstnärlig hade skrivits i parenteser. Kultur är för mig ett brett begrepp och så måste det få vara. Och om kultur är konstnärligt så ryms allt skapande i orden ”andlig odling”.

Kulturveckan i Sunne erbjöd mycket kultur även i år. Det var utställningar, konserter, teater, litteratur och mycket annat. Jag vill lyfta fram en mycket fin kväll i Frykensalen. Där mötte vi den unge Ismael Ataria från Hagfors. Han är poet. Han vill presentera ”En mystisk mörk värld full av mänsklig värme”, som han skriver på sin hemsida. Och det gjorde han. Han gav sig själv till oss. Han tog med oss in i sin poetiska värld av skratt, ljus, tårar och mörker! Det var häftigt! En klok och begåvad poet! Honom hittar du på nätet! Håll till godo!
Till Ismael Atarias blogg

Gammal kärlek rostar aldrig
Men sen kan man säga så mycket utan ord också. På AlfaOmega hade vi för några år sen en utställning om ”Den sårbara människan” av Stefan Sjöblom från Stockholm. Han hade hittat ett gammalt bilskrot och skapat nytt liv av det. På bilden här sitter ”Skrotgubben och –gumman” och håller varandra i handen. Och då tänker jag: ”Gammal kärlek rostar aldrig!”

Sara Karvala

Kommentarer

Populära inlägg