Fotboll

Ett av mina största intressen är fotboll. Under 4 år har jag tillsammans med Jessica Wikman, Eje Nilsson och Per-Erik Spetzig tränat Lysviks IF F98. I laget finns tjejer födda mellan 97-99 och träningsnärvaron är alltid hög, vilket gör att det känns så roligt att gå till träningen. Idag har vi 21 tjejer i truppen och det är både lysvikstjejer och sunnetjejer.

På tisdagar tränar vi i Sparbankshallen och under gårdagens träning var det 13 tjejer som dök upp. Eje höll i träningen och tempot var högt. Sista halvtimmen brukar vi nästan alltid spela och så även igår. Fina passningar, löpningar och raka bollar efter kanten – jag blir lika imponerad varje gång jag ser tjejerna spela.


                                                             12 tjejer efter träningen igår

Det är inte bara fotboll som vi ägnar oss åt, även fast det är det i huvudsak. Några gånger under året brukar vi ha lagkul, då vi träffas och hittar på något roligt tillsammans utöver fotbollen. Övernattning i Lysviks gympahall brukar vara en favorit, så även Färjestads matcher. Tre saker som skulle kunna beskriva våra lagkul är; skratt, bus och mycket högljutt!

11 Maj kl 18.00 drar serien igång också, då kommer Hertzöga på besök till Myrborgen. Det är då vi får se om vår vinterträning gett resultat! Men närmast är det Degerfors IF som kommer på träningsläger till Lysvik och då har vi planerat in en träningsmatch mot dem, det ska bli kul!

Jag tycker att det är så otroligt givande att vara ledare för ett ungdomslag, visst det tar mycket tid. Men allt som man får tillbaka från tjejerna gör att det är värt varje minut som läggs ner i tid. Den känslan som kommer till dig när laget kämpar och verkligen ger allt. När allt som vi tränat på faller på plats – det är lycka!


    Nästan hela gänget samlat under vår egna cup.
Vad tycks om vårt nya träningsställ?

Ha en bra dag!
/ Emelie

Kommentarer

Populära inlägg