Känns bra att ha flyttat hem - men var är kommunens engagemang för ungdomarna?

Hej igen i solskenskölden

Ja, nu är jag hemkommen igen efter 20 år utomlands. Hur känns det? Det är många som ställt mig frågan och svaret är bra, eftersom det är jag själv som ville flytta hem. Men hade jag inte haft min familj och vänner här så hade jag inte stannat.

När jag kom hem gick jag till arbetsförmedlingen och bad om hjälp. Där frågade de vad jag ville, jag sa att jag söker arbete, de ljög om att jag inte hade rätt till något bidrag och när jag fick ett vikariejobb skrev de till mig att jag inte fick stå kvar som arbetssökare, för då kanske inte statistiken ser bra ut. Dit hoppas jag slippa gå mer.

Som tur är har jag mina vänner familjen Herbertsson, en otroligt företagsam och energisk familj som ser till att jag har pengar till mat och husrum. Utan dem hade jag givit upp. Jag har även börjat plugga till språklärare. Jag läser på distans från Falun och det fungerar bra och det är så skönt att slippa pendla till någon skola.

Hur är Sverige för övrigt? Ja, här finns mycket privat energi och vilja, men allt som politikerna sköter om fungerar inte, sjukvård, vägar, SJ, skolor, äldreomsorgen...men politikerna själva tycker att de är jätteduktiga och värda lön decennier efter att de slutat "arbeta".

Jag saknar så mycket de franska bönderna som när de fick nog av lögner och tokigheter drog in till Paris på traktorer och tippade gödselstackarna utanför ministrarnas tillhåll. Tack vare de franska bönderna och andra demonstranter har Frankrike i dag en mycket bättre sjukvård, bra snabbtåg; ex. Paris - Marseille 65 mil, 3 timmar och 20 minuter, bra vägar, bra skola, men en äldreomsorg som fungerar bara om man betalar ett högre pris.

Vidare kan man inte undgå att chockas av att så många i Sverige mår så dåligt, går i väggen det enda roliga för många finns bara när man fått en så stor mängd alkohol i sig så att man kan klara av att skratta.

Här i Sunne finns många sportaktiviteter som man kan utöva, en eloge till alla som arbetar ideellt för att ungdomar ska kunna utöva olika sporter, men var är kommunens engagemang för ungdomarna?

Läste i Fryksdalsbygden om en holländsk familjs erfarenhet av Sunne och förstår att de flyttar hem igen för att kunna erbjuda bättre kvalité för sina barn. Mina barn har aldrig fått hemspråksundervisning, även om det står i skollagen att de har rätt till det.

Sunne kommun är lite som de stora hotellkedjorna, det dras in på städ, köks- och serveringspersonal för att det ska satsas på marketing och om man bor och äter där, så får man alltid känslan av att man får inte vad man blivit lovad och man är lurad på pengarna.

Ha en bra dag!
/ Hälsningar Ewa

Kommentarer

Unknown sa…
Den politiska ledningen har ingen lust att göra riktigt. Tänker bara kortsiktigt och på pengar.

http://gammalochgraa.blogspot.se/

Populära inlägg