Väder och Wermland Forever

Regn, regn och rusk. Var är det fina vårväder som jag går och längtar efter? Tänk er en solig dag när man kan gå och köpa sig en glass och sätta sig nere vid Fryken och bara njuta! Åh, vad härligt det skulle vara. Men det kommer väl, förhoppningsvis. Sen när jag ändå sitter här och önskar så önskar jag mig en varm sommar, en fin höst och en riktig vinter – det är väl inte för mycket begärt?  Väder är väl ändå något som väcker känslor och såklart är en isbrytare i sammanhang där man inte direkt har så mycket att säga, - Åh, vad det regnar! – Ser ut och bli en fin dag idag! – Oj, vad kallt det var förra veckan! Men det är inte bara i dessa sammanhang vädret diskuteras, jag behöver inte ens titta ut för att se om det regnar, mina facebook vänner håller mig uppdaterad. Eller som när första snön kommer, då är de där och berättar, jag vet till och med hur många centimeter snö det kommit på olika ställen. Ja, det gäller att hålla sig uppdaterad.

Igår när jag satt och tittade på SM-finalen i ishockey slog det mig att den nya serien ”Wermland Forever” skulle ha premiär senare under kvällen. Hade jag kanske redan missat det, klockan var ju nästan 10 när jag kom på det. Jag gick in på nätet för att kolla tv-tablån, men innan hamnade jag på facebook, redan där fick jag mitt svar - inga statusuppdateringar, alltså har inte serien dragit igång än. Tack facebook! Jag slog över till rätt kanal och tog fram kudden (tänkte så att jag har något att stoppa huvudet i om det blir för hemskt). Jag såg 30 minuter, sen fick det vara bra för min del. Är detta verkligen rätt sätt att spegla Värmland på? Nej, det tycker inte jag. Men en sak är säker; programmet har nog diskuteras flitigt i fikarum runt om i Värmland idag. Så då är frågan - vågar man verkligen missa nästa program?

Hoppas ni har haft en fin dag –trots vädret! Tänkte att det vore kul för er o veta vad det är för nån sitter här bakom skärmen, så här har ni mig!  Vi hörs/ Emelie

Kommentarer

Populära inlägg