Positivt bemötande och Hampus blev företagare

Som jag skrev i mitt förra inlägg om Sunne, viktigt att folk finns där de behövs.

Jag har ju mitt trollande och då behövde jag något sätt att komma ut med marknadsföring och så vidare. Men jag kunde ju inget om marknadsföring. Då fick jag höra talas om en företagsform som kallade sig för UF. UF (Ung Företagssamhet) är ett sätt för ungdomar som går på gymnasiet att testa att vara företagare. Nackdelen var att jag hade precis börjat 9:an…

Då tog jag kontakt med Brobyskolan här i Sunne och vi började diskutera om det gick att lösa på något sätt. För jag ville inte vänta ett helt år på att få ”företaga”. En lärare på ”Broby” var villig att ta in mig i ekonomikursen fast jag bara gick i 9:an.

På min fritid så startade jag upp Hampus Entertainment UF. Jag har även haft hjälp av två duktiga mentorer, som kunde lära mig om företagande, jag skrev min affärsplan och lärde mig alla grunder om företagande. Och jag märkte vad kul detta var.

Månaderna gick och jag trollade på.

Till slut var det dax för en UF-mässa för alla UF-företag i hela Värmland på Karlstad CCC. Där hade jag min monter och jag hade lyckan att gå vidare i kategorin bästa tjänst.














Så nu skulle jag till SM i Stockholm på Älvsjömässan!

Där på Stockholmsmässan fick jag miljoner nya kontakter och fick trolla under tre hela dagar – vilken lycka! På galamiddagen fick jag trolla för de 1000 bästa unga företagarna i Sverige.

Och allt detta tack vare att en skola i Sunne kommun lät mig läsa kursen ett år tidigare och att en lärare tog mig på allvar och ville hjälpa mig att bli en entreprenör.

/Hampus Hedström

Kommentarer

Populära inlägg