Min egen twist på en klassiker

Annars?!

Idag tänkte jag dela med mig av ett fantastiskt givande sommarminne från i år.

Det var i maj som jag fick den otroliga möjligheten att spendera 5 dagar i den spanska huvudstaden Madrid.

Målet för resan var att ta reda på vad folket i Madrid dricker när de är ute och umgås för att sedan kunna göra en slags "drinkpromotion" för TGI Fridays i Madrid med likvärdiga drinkar.

Första kvällen spenderade jag enligt planerat på massvis av olika barer och klubbar.

Till min stora förvåning så ser jag att trots Spaniens kända viner och olika druvdesstilat så var varannan beställning i snitt en Gin & Tonic.

Ni tänker säkert på den drinken som en blaskig grogg med en citronskiva som garnityr, men jag kan lova er att i Spanien har dom tagit det en nivå längre. Anis, vindruvor, jordgubbar, gurka och basilika var vanliga ingredienser för att sätta extra krydda på drinken.

Nästkommande fyra dagar spenderade jag i ett testlaboratorium för att ta fram nya spännade Gin & tonics. Resultaten blev inte allt för otippat en succé, men jag var inte nöjd.

Jag tänkte att om spanjorerna nu älskar gin så mycket så måste vi kunna ta det ett steg längre, Jag introducerade min egna twist på klassiskern "Raspberry Gin Fizz", en kombination av färska hallon, citronjuice, socker, äggvita, gin och sodavatten.

Det blev en succé!

/David




 










"Alcohol is like love, the first kiss is magic, the second is intimate, the third is rutine and after that you take the girls clothes off"
Raymond Chandler



Kommentarer

Populära inlägg