Det är något speciellt med män och förkylningar

Förkyld
Vid lunchtid igår kände jag viss irritation i halsen som antydde att en förkylning var på gång, senare på kvällen efter barnens skidträning var det bara konstatera att nu har den brutit ut. Jag som precis efter helgen träning kände mig så stark.
Kommer väl få höra från en kompis att jag inte skulle duschat offentligt, tydligen är det en stor riskfaktor när man precis tränat. 

Vad gör man åt detta, vitlök har jag hört skall vara bra liksom citronvatten och även riven ingefära. Gårdagskvällen dryck blev en blandning av allt detta, kanske inte världens godaste men det gick ner.
Värre var det den gången när jag provade ett tips från en arbetskamrat, uppvärmd öl med en matsked margarin i och då gärna en öl med hög %.
Detta var strax innan jul och den enda öl som fanns hemma var jul öl. Sagt och gjort, jag värmde ölen på spisen, kletade ner margarin, hällde upp det i sett stort ölglas och började dricka.
Äckligare får man leta efter och värre blev det av att jag inte riktigt kom ihåg att det bara var en matsked utan tog en deciliter.
Allt matlust försvann och magen slog slint och inte blev jag frisk heller. Beslutade efter detta att en gång och aldrig mer.

Varför blir vi män alltid sjukare än kvinnorna när vi blir förkylda? Eller är det bara att vi är klena? Finns faktiskt forskning gjord på detta och svaret ser ni nedan.

Män sjukare än kvinnor av förkylningsvirus
Citat från tidningen Må bra, publicerat 26 Juni, 2011

Det är något speciellt med män och förkylningar… Men faktum är att den gnällige gubben i sängen har rätt – män mår sämre än kvinnor när de är sjuka!
"Älskling, du skulle bara veta hur vi män mår när vi är förkylda..."
Kvinnor är bättre rustade än män när det gäller motståndskraft mot förkylningsvirus. Kvinnor klarar sig inte bara bättre från att insjukna, när män väl smittas av viruset mår de också sämre. Det hävdar forskare från Australien i en ny studie.

Bara ladda batterierna och hoppas på snabb förbättring.

/Jonas

Kommentarer

Populära inlägg