Heldag i skidtunneln

Vägen mot målet i Mora fortsatte i söndags med en heldag i tunneln. Vi var cirka 35 stycken som möttes upp vid nio för en genomgång av dagens program. Mikael och Kim tog oss igenom en enkel vallavisning och instruktioner kring dagens första pass som skulle vara intervaller.

Mikael och Kim går igenom dagens träningspass.























Efter många funderingar och roliga kommentarer som utmynnande i höga skratt och hur detta skulle bli, så var vi igång strax innan klockan slagit tio.














Ett långt led i vänstra delen av tunneln bildades och när de 10 intervallerna startade fanns det lika många stilar som skidåkare, men alla gjorde en heroisk insats. Stort tack till Håkan som stod för dagens magplask och bjöd upp till nya skratt.

Efter dessa högintensiva intervaller skulle vi avverka 4 längre intervaller mot toppen i den högra tunneln, och känslan när man nådde toppen och pulsen slog höga tal var, att snart måtte det väl ändå vara lunch, och lunch blev det.

Håkan är redo för intervaller



















Efter lunch var det dags för individuell träning under våra duktiga ledare och jag tror alla som var där kände sig jättenöjda med dagen.

De flesta stod nog totalt på skidor i mellan två och en halv och tre och en halv timma. För vissa var det nog så att de verkligen stod på skidorna mot slutet av dagen, trots att vi fick tydliga instruktioner att hela tiden hålla igång.

Nästa träff med gänget blir på Långberget i mitten på januari och då ska vi hinna med fyra pass under två dagar för att sedan ladda mot Mathila i början på februari och Skinnarloppet två veckor senare, allt för att seeda upp oss och kanske undvika att ha 15 000 åkare att passera innan vi är framme i Moraparken.

/Jonas





Kommentarer

Populära inlägg