Vasaloppet, tillsammans

Precis som många andra var min första kontakt med Vasaloppet en tidig söndagmorgon i början på mars, kanske var det i början på 80-talet och man slog på tv:n och tänkte hur orkar de åka de nio milen i ömsom regn eller snö och 18 grader kallt.
Innan jag ens fann mitt nu brinnande skidintresse hade jag tänkt tanken att detta måste man nog göra någon gång i livet.
Nu är vi där och jag kommer själv och stå där första söndagen i mars 2013 tillsammans med 15 799 förväntansfulla skidentusiaster med nyvallade skidor och fyllda vätskebälten.

Själva vasaloppsarenan och allting runt omkring kom jag i kontakt med första gången för tre års sedan när någon på banken kläckte idén att vi skulle åka stafettvasan tillsammans.
Sagt och gjort efter ett träningsläger tillsammans i Peters stuga och någorlunda förberedelser genom förde vi detta med godkänt resultat.

Vintern som var gjorde vi detta ännu en gång och nu var vi aningen bättre förberedda eller så kan det bero på att vi förstärkt lagen med två nya deltagare, men vi kände oss mycket stolta när vi var med och snuddade på en topp hundra placering.
Även detta år var vi i Peters stuga på träningsläger och efter en helg med mycket skidåkning satte vi oss i bilen vid söndag lunch och styrde hemåt mot vackra Sunne, det var då idén kläcktes att vi kanske skulle göra något med våra kunder och samarbetspartners, varför inte åka Vasaloppet tillsammans.
Ola plockade genast fram anteckningsblock och framme i Sunne hade vi ett fullgott utkast till en riktig satsning mot Vasaloppet.

Vi skickade ut en inbjudan till 200 stycken och när det var dags för vår första upptaktsträff i Sunne i mars kom det ett sextiotal som numera är nere på ca 55 stycken som i vårt projekt kommer åka något av loppen under Vasaloppsveckan, ca 40 på Vasaloppet 8 öppet spår och 8 tjejvasan.

Jag nämnde igår att det är en speciell dag för en skidnörd och för den icke inbitne så är det nog svårt och förstå, men idag dimper ett nytt nummer av Vasalöparen ner i brevlådan, tur är nog det, för min fru har sett mig somna till ett gammalt nummer i stort sett varje kväll sen i somras.

Ikväll bär det förresten iväg till Skidtunneln i Torsby för ännu ett pass på väg att nå målet i Mora den där speciella söndagen i mars.
/Jonas

Kommentarer

Populära inlägg