Hushållssysslor ger poäng


Jag skrev i mitt första inlägg att jag på fritiden just nu sysslar mest med ukulelespel och hushållsgöromål. Det senare bottnar i den julklapp jag gav till min man; spelet "Komma lika".

Som namnet antyder handlar det inte om att en av oss ska vinna utan vi kämpar för att komma lika (vilket ärligt talat går så där eftersom han hela tiden ligger steget före).

Hur får man då poäng? Jo, genom att utföra diverse hushållssysslor samlar man olika mycket poäng - poäng som omvandlas till kylskåpsmagneter vilka man sedan sätter i ett mönster som bildar en förutbestämd figur.

Hittills har spelet haft en mycket positiv inverkan på vårt vardagsliv - aldrig har väl blommorna varit så välvattnade, och aldrig har det burits ut sopor med samma frekvens som nu.

Ukulelespelandet har en helt annan orsak. Mitt nyårslöfte är nämligen att lära mig att spela just ukulele. Jag köpte instrumentet för något år sedan, men behövde en knuff i rätt riktning för att komma igång. Och det har jag fått nu. Boken "100 lätta låtar för ukulele" är beställd, och redan nu behärskar jag ackorden G, A, D och D7. Så ni kan gissa att "Sång till friheten" går varm här hemma just nu.



















Nej, nu måste jag gå. Den glada poäng som en urplockad diskmaskin innebär kommer ge mig ytterligare en magnet att fylla upp vårt blåbruna hjärta på kylskåpsdörren med.

S.

Passar också på att hälsa mamma grattis på födelsedagen. (vilket förresten ger ytterligare en Komma lika-poäng - kaching!)

Kommentarer

Populära inlägg