Fördelen med att köra moped

Ja, idag ska jag väl stilla er nyfikenhet på vad min stora kärlek är. Kanske inte direkt vad ni trodde och kanske inte heller ett korrekt ordval av mig, men jag hyser som många kanske känner till en stor värme för gamla, härliga veteranmopeder.

Tänk er en härlig sommardag, att få knäppa på sig den gamla slitna hjälmen och förhoppningsvis kunna kicka i gång moppen och bege sig ut på smågatorna i Sunne. Eller varför inte dra en repa på någon gammal grusväg! Förhoppningsvis så går moppen hela vägen också, annars blir det som det har hänt någon gång att man står i något gathörn med ett smått irriterat leende på läpparna.

Sommartid går det även utmärkt bra att åka till brandstationen på moped, när det går larm. När hela Sunne är fullt av bilar och turister kan det ta sin tid med bil.

Mopederan började annars i tidiga år på gårdsplanen nere i Hackhem och jag slutade faktiskt att köra moped när jag fyllde femton, då blev det epa istället. Betydligt mer varmt och tryggare på vintrarna. Vem den stora kärleken på riktigt är, det får Ni fundera på ett tag till! Njut nu av det stålande väder vi bjuds på!!!
// Åke

 

Kommentarer

Populära inlägg