Tjoh uti vädrens alla virvlar!

Så började ofta konstnären Erling Ärlingssons brev till vår familj. Ibland kunde det åtföljas med ”Sveriges förhållande till våra fruar är gott!”

Erling hade en speciell förmåga att blanda bild, musik, text och berättande. Ena stunden enormt koncentrerad på måleriet och i nästa stund lekfull och fylld av livslust. Hur skulle Erling uppfattas på 2013? Säkert hade begrepp som entreprenör, innovatör i kreativa näringarna passat in. Han var i mina ögon en människa som lever fullt ut efter sin övertygelse och passion.

Igår torsdag, hade Svensk Flexografi förening ett studiebesök på FlexoPartner i Sunne. Ett reproföretag som satsar och hela tiden utvecklas. Leif Backman hade en dragning för SweFlex styrelse som jag tycker överensstämmer med de egenskaper som jag beskrev om Erling. Det har varit ett starkt engagemang för företaget, samarbetspartner med BrobyGrafiska. Leifs arbete kännetecknas både av lekfullhet och seriositet.

Det har varit nästan två grafiska arbetsdagar med styrelsemöten och förberedelse inför ett stort event som går av stapeln den 24-26 april. Det kommer internationella föreläsare inom branschen och vi räknar med att ha 150-200 gäster på en SweFlex konferens.

1992 fanns det 125 anställda inom det grafiska området i Sunne och idag över 700 anställda. Fler vill vi ha till denna bransch såväl som till andra branscher i Sunne. En av framgångsfaktorerna är närheten till kompetensutveckling och kompetensförsörjning. Vi jobbar vidare!

Trevlig helg/ Per

Kommentarer

Populära inlägg