Vårda, respektera och finnas till hands

Vilken utmaningen detta verkar bli för mig, men det ska man väl vara van vid efter 21 år inom brandkåren, kanske...
Hursom helst så bör man väl presentera sig, Åke Karlsson heter jag och är drygt 40 år, uppväxt i de djupa, stora skogarna i trakterna kring Mallbacken tillsammans med min far och mor samt farmor och farfar, så var det ofta på 1900 talet på landsbygden, att generationerna bodde i samma hushåll.
 
Detta var väl en trygghet att alltid ha någon klok, äldre och omtänksam i sin närmaste omgivning under uppväxtåren som alltid fanns hemma när man kom från skolan. Samtidigt lärde man sig respekt och att visa hänsyn mot andra människor.
Tror väl också att man till viss del kan säga att man blev lite bortskämd emellanåt.
 
Det man kanske kommer ihåg mest är när alla släktingar och grannar kom hem till oss i Hackhem ( jo gården heter faktiskt så ) då kunde man få höra både en och annan god historia berättas av min farfar och hans bror Valdemar.
 
Så kom jag alltså att växa upp i en mycket trygg omgivning, men även att tidigt få lära mig att hjälpa till med de sysslor jag kunde utföra på jordbruket och i skogen.
På somrarna var det roligare att få köra traktor än att gå i simskolan.
När jag började högstadiet var det ingen ovanlighet att man fick ta motorsågen och hjälpa till i skogen på lördagarna ( vilken trettonåring skulle man våga sätta en motorsåg i händerna på idag, som förälder ?...).
 
När man gick i nian skulle man även som idag välja linje till gymnasiet och jag var väl som ungdomar är idag, stundtals förvirrad med mängder av hormoner i kroppen som ville än det ena än det andra, vissa dagar skulle jag naturligtvis arbeta som min far i skogen och andra dagar hänga på mina kamrater och arbeta inom industrin.
 
Men jag hade förmånen att lyssna till min syokonsulent Lars Wennberg, han sände mig på praktik till Torsby sjukhus några dagar och efter nian började jag på det treåriga vårdgymnasiet i Torsby. Så mitt liv har till mesta delen handlat om att vårda, respektera och finnas till hands för andra människor under stundtals mycket svåra situationer och händelser.
 
Ja detta var väl en liten presentation om min uppväxt, skoltid och arbetsliv. Kan väl avsluta med att säga att tekniken som finns idag och alla forum, twitter, bloggar, fb ( facebok) är ganska nya bekantskaper för mig, häromdagen så sa någon att hon hade läst på fb om något, jag gick hem och läste i Fryksdalsbygden, men jag kunde inte hitta något jag...
// Åke

Kommentarer

Härlig förväxling av fb och FB :)

Populära inlägg