En inblick i utvecklingen av Sunne Prostgård



Kära du. Välkommen att dyka ner i vår vardag under ett par veckor, våren 2013.
 
Vi som fått förtroendet att skriva Sunnebloggen den närmaste tiden är Elisabeth och Richard Persson på Prostgården. Vi tänkte turas om att skriva och berätta för er om ditten och datten som händer i våra liv om dagarna. Just i dag är det jag, Richard som skriver.
 
Ungefär nu är det ett år sedan vi köpte och flyttade in på Sunnes Prostgård. En gård som varit hem för Sunnes kyrkoherdar med familjer och tjänstefolk i över fyra hundra år. Det har varit ett helt fantastiskt år då vi lärt oss en massa nya saker, träffat nya människor, startat företag, renoverat och åstadkommit en mängd andra saker. Vi får väl blanda in lite små historier om allt som hänt det senaste året under tiden vi bloggar, men jag ska inte trötta ut er med att försöka dra hela historien direkt.
 
Fast jag måste ju få berätta om köket, vårt senaste projekt. Den senaste månaden har vi ägnat det mesta av vår fritid åt att renovera ovan sagda, och nu börjar det likna något, så där så att det nästan bara är de där sista listerna kvar. Ni vet, de där som aldrig kommer dit, ja och så lite belysning och så där, men nästan klart i alla fall.
 
I kväll tog jag lite ledigt från renoveringen och gick på träff med Sunne fotoklubb (vilket i sig är ett litet äventyr). När jag kom hem var det smygpremiär med bullbak i köket och nu när jag skriver dessa ord börjar det lukta så där himmelskt gott från köket, så att. Nä nu tror jag att flickorna behöver hjälp med provsmakning.
 
Lev väl så länge gott folk, så ska jag äta lite kanelbullar jag. 
 
Bullbak i skenet från bygglamporna i det nästan färdigrenoverade köket på Prostgården.
Från Vänster: Elisabeth Persson, Elna Persson, Sanna Swensån, Ann-Sofi Swensån

 

Kommentarer

Populära inlägg