Nyhet om valet till kyrkofullmäktige i Sunne

2013-05-14

I dag tänkte jag släppa en nyhet. Globalt sett är det kanske ingen sensation, men för mig är det ett rätt stort steg. Ett och annat förbryllat ögonbryn kommer kanske att höjas, någon tycker kanske att det var väl på tiden medan ytterligare någon tänker att nu har nog Persson gått och blivit knäpp på allvar. Nyheten jag tänkte presentera är att:

Jag tänker ställa upp i valet till kyrkofullmäktige i Sunne Pastorat, för Borgligt Alternativ.

Kyrkan med dess många olika verksamhetsområden känns angelägen och när jag blev tillfrågad (från flera håll faktiskt) kändes det helt naturligt att gå med. Vi har kommit närmare kyrkan sen vi flyttade till Prostgården, inte bara rent geografiskt, utan även mänskligt och själsligt eller hur man skall uttrycka sig. Kyrkan gör i dag ett stort arbete bland ungdomar, gamla, sjuka, ensamma och människor i sorg och andra kriser. Det känns bra att kunna vara med på ett hörn och stötta detta arbete. Det känns också bra att kyrkan står för kontinuitet. I dessa tider av förändringar där vi lever våra liv genom telefonen, plattan och laptopen, då allt hela tiden går snabbare och där mängden tillgänglig information fördubblas vart tredje år, är det faktiskt skönt att det finns ett sammanhang där saker och ting är lite grann som det alltid har varit. Som står för ungefär samma etik och moral som på farmor och farfars tid och som kommer att leva med i generationer framåt. Att det finns ett ställe där min senaste Facebookstatus eller Instagrambild är fullständigt ointressant och där man inte bryr sig om ifall det är tofsloafers eller något annat som gäller i vår. Med detta menar jag inte att allt måste vara som det alltid har varit. Jag vill hemskt gärna vara med och förändra och driva utvecklingen framåt, inte minst vad gäller kyrkans utbud av musik och andra kulturyttringar, så att kyrkan blir mer levande och tillgänglig för många fler.

Kyrkans organisation kommer att förändras en del inför kommande mandatperiod och partipolitiken kommer inte att ha en så tydlig roll längre. Detta passar mig alldeles utmärkt.

Har det hänt något annat skoj då? Tja det gör det väl hela tiden tycker jag. I kväll tog jag mig en titt nere i vår jordkällare (som f.ö. lär vara Sunne äldsta byggnadsverk) och fotade lite spindlar. De var extra stora och granna i dag. I morgon får vi besök av Majorskorna. Det var meningen att de skulle ha vinprovning i källaren men det är visst lite väl kallt där, c:a 5°C, så de får nog sitta inne i flygeln i stället.

Jo just det ja. Pallra er iväg och rösta den 15:e September.

Så där ja. Nu tror jag det får räcka för i dag. Var rädda om varandra.

/Richard

Kommentarer

Unknown sa…
Bra talat Rikard! Tror stenhårt på dig!

Populära inlägg