Känns bra att vi snart blir Sunnebor igen

Hej!
Jag heter Johanna Lundkvist och skall blogga här i två veckor framöver, kul tycker jag!

Jag tänkte först presentera mig själv lite. Jag är uppväxt i Bjälverud som ligger norr om Sunne, där har jag bott fram tills för fem år sedan. Flytten gick då till Karlstad, eftersom studier på universitetet i Karlstad väntade. I februari detta år började jag praktisera på Sunne kommun, något som nu gått över till en projektanställning. Jag har verkligen tyckt och tycker att det är jätteskoj. Jag och min sambo Martin är båda från Sunne och har pluggat på universitetet i nästan fyra år.

I januari förra året fick vi en liten Astrid, som över en natt blev det viktigaste och mest värdefulla i våra liv. För ganska exakt ett år sedan flyttade vi in i vårt hus i Karlstad, men saker och ting ändrar sig och under vintern växte tanken på flytt till Sunne fram.

Under alla universitetsår har vi pendlat en hel del, fram och tillbaka på helgerna och vi har aldrig slutat att kalla Sunne för hem. Resandet avtog heller inte i julas, då jag äntligen efter flera års uppehåll blev hästägare igen. Hästen är nämligen uppstallad hos mina föräldrar i Bjälverud.

För min del kommer Sunne alltid att vara speciellt och det känns verkligen bra att vi ska bli Sunnebor igen. Jag ska heller inte sticka under stol med att det kommer bli skönt att få Astrids mormor och morfar, respektive farmor och farfar på närmare håll.

Vi letar nu ivrigt efter nytt hus, nära Sunne tätort, med stallmöjligheter. Det här med husletande är inte helt enkelt. Det är mycket som skall stämma och vi är dessutom två som ska tycka lika – inte alltid det lättaste. I det här fallet känns det ändå tryggt att min sambo är i mäklarbranschen. Tyvärr kan inte ens han trolla fram den där perfekta lilla gården och även om det då och då dyker upp något på hemnet, har det hittills alltid funnits något som vi anmärkt på. Letandet fortsätter!

Drömgården...






Fram till månadsskiftet juni/juli nu pendlar jag med tåg mellan Sunne och Karlstad och det fungerar väldigt bra, tidsmässigt är det perfekt för frukost, nyhetsuppdatering och förberedelse för dagens arbetsuppgifter.

I kommande inlägg tänkte jag bland annat skriva om min stora passion och intresset för hästar, mitt jobb på kommunen och kanske något om min underbara Astrid. Hoppas ni hakar på och följer med på denna tvåveckorsresa!

/Johanna

Kommentarer

Populära inlägg