Sociala medier

Förundras lite över hur sociala medier fungerar. Jag använder Facebook ganska flitigt och är med i både privata och jobbrelaterade grupper. De flesta inlägg jag delar är endera politiska, forskningsinriktade, miljörelaterade eller lite tramsiga.

Om mig kan man finna ut att jag inte har fyllt i någon relationsstatus, jag drar politiskt åt vänster, har 1 barn, bor på landet och är 39 år.
Av denna information har facebooks annonsörer bestämt att jag ska bombas med information om;
  1. Bli smal!
  2. Bli extra smal på magen
  3. Köp underkläder, gärna med stora kupor (?)
  4. Ta bort oönskad hårväxt med mer eller mindre smärtsam metod
  5. Köp klänningar/köp bröllopsklänning
  6. Kapa hem en före detta polisman (?)
  7. Kapa hem vilken man som helst
  8. Skaffa gravid/barnförsäkring
Hur kom de fram till det här? Min kollega, som är gift både i statusinformation och verklighet, får helt andra annonser…
Mig veterligen har jag aldrig klickat på dessa annonser så jag förstår inte riktigt var de samlar upp denna väldigt fokuserade information?
 
Funderar på om jag ska göra ett test.
Klicka i att jag är gift och jämföra det med att sen klicka i singel. Det kan i och för sig skapa en del oreda i vänkretsen om de tror jag gått och gift mig utan att FÖRST lägga upp en blid på själva frieriet.
 
 
Men, även om jag inte riktigt tycker att Facebook träffat rätt i målgruppen här så får man väl vara glad över att de ändå verkar ha hoppet kvar.
Fortfarande spirar tron på att jag, efter viss ansträngning, kanske kan lyckas piffa till mig, släpa hem en karl och få ännu en unge
Så om ni framöver ser mig slät och smal med supermal mage och stora bröst i klänning släpandes på en gammal polisman, då vet ni att nu har Anna klickat på varenda annons i Facebooks sponsrade flöde.
 
Avslutar denna lilla reflektion med att citera en riktigt cool dam;
“I'm old enough and cranky enough now that if someone tried to tell me what to do, I'd tell them where to put it.”
D. Parton
 
Ska också passa på att tacka för mig! Det har varit blivit både tramsigt och allvarligt och jag har faktiskt haft riktigt roligt!

Ha en underbar sommar!!!!
//Anna

Kommentarer

Populära inlägg